Categoria Discussió:Con Sud

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que aquesta categoria no és prou concreta. És claríssim que ha d'existir l'article Con Sud però que, com que el concepte té diferents accepcions, és difícil saber què ha de contenir la categoria. Jo esborraria la categoria i deixaria simplement l'article, que ja explica les diferents accepcions. Pau Cabot · Discussió 10:37, 14 des 2008 (CET)[respon]

Com vulguis ;-). Geogràficament els nou territoris que he possat pertanyen al Con Sud. No existeixen més que aquests que he possat, per tant, aquest seria el límit màxim de territoris que entrarien en aquesta categoria. Fins aquí hi ha un acord. El problema, doncs, és el següent:
  1. Des d'un punt de vista geogràfic, el Con Sud està format pels 9 territoris abans esmentats [1], [2] i [3] (a més, hi ha una definició al diccionari que diu això: [4]; el RAE diu que està format per Argentina, Xile, Uruguai i Paraguai)
  2. Des d'un punt de vista econòmic, el Con Sud està format per l'Argentina, Xile, Uruguai i Brasil. Paraguai no es considerat com a part del Con Sud perque és un país pobre comparat amb el nivell de desenvolupament dels seus veïns. El mateix cas afecta a Bolívia que, per la seva pobresa, moltes vegades no és considerada com a part del Con Sud.

Doncs tenim dues classificacions possibles (geogràfica - que és la més completa - i econòmica, integrada tan sols pels països amb major desenvolupament de la regió). Per aixó mateix, aquesta categoria fa referència a la geografia (no a l'economia) i per aquesta mateixa raó, el Con Sud pertany a la categoria de "Geografia d'Amèrica del Sud" (vegeu que no he possat "Economia"). Teniu en compte, per exemple, el cas de Mèxic, que, algunes persones el consideren com un país centre-americà pel seu nivell d'economia (no comparable als seus veïns, Estats Units i Canadà) però, no obstant això, d'acord amb la geografia, és un estat nord-americà [5]. Aquest cas és similar. Per això mateix crec que hauriem de tenir en compte només la geografia i no altres factors. Així van fer a eswiki, per exemple. Es la meva opinió. --Josep Gustau - Discussió 14:29, 14 des 2008 (CET)[respon]