Vés al contingut

Categoria Discussió:Pèptids

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Pense que aquesta categoria hauria ser Proteïnes, i dins de proteïnes ficar pèptid; i no pas al revés. Ja que un pèptid és un cas particular de proteína. És una proteïna entre 2 i 40 aminoàcids aproximadament.

Just al contrari. Una proteïna és un polipèptid. Estàs confonent els termes pèptid amb oligopèptoid. Llull 08:23 13 set, 2004 (UTC)
Sent no estar d'acord. Professionalment em dedique al disseny de pèptids. I ningú no definiria pas una proteïna com un polipèptid. Sinó més aviat com un polimer de aminpàcids. El que passa és que si aquest polimer va de 2 a 40 aminoàcids, se li diu pèptid i si és més llarg, proteïna. Aquest límit no té per que ser exactament 40. Sinó que és una manera de dir seqüència d'aminoàcids curta o llarga. M'explique?
La terminologia que et deia és la que feien servir els meus mestres -entre els que s'hi troba els de enginyeria de proteïnes-. De fet l'estructura de la categoria en general està força malament. Suposo que aminoàcids hauria d'estar una una categoria de biomolècules i les proteïnes de polímers, però llavors em fa ràbia que no puguin anar junts ja que és obvi que formen part d'un mateix conjunt de molècules. Per cert, els meus mestres posaven la frontera del que és una proteïna en base de la funcionalitat o no, estabilitat tridimensional o no del polipèptid Llull 20:38 13 set, 2004 (UTC)
No soc cap expert en el tema, pero jo ho tenia entes igual que Llull, i sembla que a la wikipedia en angles tambe ho defineixen de manera semblant. Curiosament, alla no tenen cap categoria de peptids. Hi ha prou articles que justifiquin tenir aquesta categoria ? Xevi.