Vés al contingut

Categoria Discussió:Remences

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Agafant el diccionari trobo:

Remença: 2 HIST DR CAT A la Catalunya Vella, a partir del segle XI, dret (pagament d'una redempció personal) que el senyor territorial podia exigir del vassall subjecte a adscripció a la terra quan aquest volia abandonar-la.

Amb el que em sembla que aquesta categoria no té sentit, perquè en comptes de recollir "remences" recull diverses coses relacionades històricament amb les guerres de les remences i per tant caldria eliminar-la. Cabraboc 09:36, 18 febr 2007 (CET)

És cert que l'he creada per a recollir un període històric i no el plural de remença. A més, remences, son els pagesos afectats pel tribut i, el seu moviment associatiu que acabà en la revolta del s.XV, és el període/conjunt de fets als que em volia referir. Potser seria més clar dir-li "qüestió remença" o "conflictes remences", però no considero oportuna la seva eliminació, ja que agrupa un conjunt de fets històrics dins del període d'Edat moderna de Catalunya, categoria a la qual pertany. Merci pel suggeriment.--amador 17:56, 18 febr 2007 (CET)