Cavall de bosc

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuCavall de bosc
Equus caballus germanicus Modifica el valor a Wikidata

Pota davantera, dents i ossos maxil·lars de Equus caballus germanicus al Museu d'Història Natural de Berlín (Museum für Naturkunde)
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdrePerissodactyla
FamíliaEquidae
GènereEquus
EspècieEquus caballus
SubespècieEquus caballus germanicus Modifica el valor a Wikidata

El cavall de bosc (Equus caballus germanicus), també conegut com la subespècie de mitja sang o el cavall diluvial, actualment extint, és un postulat de la teoria de les quatre fundacions, que diu que hi hagué entre quatre i set subtipus primitius que precediren el desenvolupament del cavall domèstic, cadascun d'ells adaptat a un ecosistema determinat. Es creu que aquest subtipus evolucionà als cavalls de mitja sang del nord d'Europa i fou l'avantpassat d'algunes races antigues de "cavalls pesants", com ara l'ardenès. Era un cavall d'ossos grans, pesant i de moviments lents, amb peülles amples que li permetien viure a les extenses zones pantanoses d'Europa, així com un pelatge espès i aspre que podria haver dut clapes per camuflatge.

Els defensors de la teoria de les quatre fundacions han anomenat aquest subtipus, Equus caballus germanicus, Equus ferus silvaticus i Equus ferus germanicus, tot i que la taxonomia actual disputa aquesta classificació.

Referències[modifica]

  • Bennett, Deb (1998). Conquerors: The Roots of New World Horsemanship (primera ed.). Solvang, CA: Amigo Publications, Inc. ISBN 0-9658533-0-6. OCLC 39709067. p. 6-8

Vegeu també[modifica]