Vés al contingut

Caves Miró

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Caves Miró
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteCèsar Martinell i Brunet Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx (1929)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. de Manuel Raventós, 8. Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
Map
 41° 25′ N, 1° 47′ E / 41.42°N,1.79°E / 41.42; 1.79
BCIL
IdentificadorIPAC: 2845

Les Caves Miró o Casa Miró és una obra noucentista de Cèsar Martinell a Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès) i protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un edifici industrial de planta baixa i un pis. Fa xamfrà en un solar on també es troba una casa-torre de la mateixa propietat. La façana és senzilla, amb utilització d'elements clàssics, maó vista i revestiments ceràmics que fan referència a la marca i propietaris de les caves. L'obra, tant per l'època en què va ser construïda com per les seves característiques, s'inscriu dintre del corrent noucentista.

Història[modifica]

El projecte de les Caves Miró, conservat a l'arxiu de l'Ajuntament, data del març de 1929, i fou aprovat el 31 de març del mateix any. La realització de l'obra fou encarregada a l'arquitecte Cèsar Martinell per Joan Miró i Bages, procedent de Vila-rodona. La construcció d'aquest edifici es relaciona amb el procés general d'expansió, tant econòmica com urbanística, de Sant Sadurní a partir del darrer terç del segle xix. Aquesta expansió fou deguda a la implantació a la vila de la indústria de vins escumosos, que ha convertit Sant Sadurní en el primer centre productor de l'estat espanyol.

Referències[modifica]

  • «Caves Miró». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 25 abril 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Caves Miró