Charlotte Posenenske

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaCharlotte Posenenske
Biografia
Naixement(de) Charlotte Mayer Modifica el valor a Wikidata
28 octubre 1930 Modifica el valor a Wikidata
Wiesbaden (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Mort1r octubre 1985 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Frankfurt del Main (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióAcadèmia Estatal de Belles Arts de Stuttgart Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultora, dibuixant, arquitecta, pintora, artista d'instal·lacions Modifica el valor a Wikidata
MovimentArt minimalista Modifica el valor a Wikidata
Representada perKonrad Fischer Galerie Modifica el valor a Wikidata
Participà en
16 juny 2007documenta 12 Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugePaul Friedrich Posenenske Modifica el valor a Wikidata

Charlotte Posenenske (Wiesbaden, 28 d'octubre de 1930 - Frankfurt del Main, 1 d'octubre de 1985) fou una artista alemanya.[1] Va treballar principalment en escultura minimalista i també va produir pintures i treballs sobre paper. Va crear sèries d'escultures que exploraven sistemes i estructures derivades de la producció massiva i l'estandardització. De família jueva, va estudiar pintura a l'Acadèmia Estatal de Belles Arts de Stuttgart amb Willi Baumeister. Va treballar sobre diversos mitjans i la seva pràctica artística es va anar fent progressivament més abstracta. Posenenske produïa sèries, el que significava que no hi havia cap límit pel que fa a les reproduccions i les possibilitats de presentació de l'obra. Va rebutjar el mercat d'art comercial, oferint el seu treball a la venda a preu de cost del material. El 1968, va publicar una declaració de principis en la revista Art International en què es referia a la reproductibilitat dels seus treballs i el seu desig que el concepte i la propietat de l'obra resultessin accessibles. Va abandonar l'activitat artística el 1968, convençuda que l'art no podria influir en la societat o cridar l'atenció sobre les desigualtats socials. A partir d'aquest moment, va treballar com a sociòloga especialitzada en l'ocupació i les pràctiques laborals industrials fins a la seva mort, el 1985. Durant aquest període d'exili artístic autoimposat, va rebutjar visitar exposicions i no va tornar a mostrar el seu treball.[2][3][4]

Referències[modifica]

  1. «Charlotte Posenenske, qüestionar el mercat de l'art». El Nacional, 19-10-2019. [Consulta: 11 gener 2020].
  2. «Charlotte Posenenske: Work in Progress». MACBA. [Consulta: 6 agost 2019].
  3. Pesch, Martin. «Charlotte Posenenske at Gallery AK, Frankfurt, Germany». Arxivat de l'original el 24 de setembre de 2015. [Consulta: 12 febrer 2014].
  4. Smith, Roberta «Charlotte Posenenske Installation at Artists Space» (en anglès). The New York Times, 09-08-2010. ISSN: 0362-4331.