Children Shouldn't Play with Dead Things

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaChildren Shouldn't Play with Dead Things
Fitxa
DireccióBob Clark Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióBob Clark i Peter James Modifica el valor a Wikidata
GuióBob Clark i Alan Ormsby Modifica el valor a Wikidata
MúsicaCarl Zittrer
FotografiaJack McGowan Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGary Goch
DistribuïdorGeneni Film Distributors
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1972 Modifica el valor a Wikidata
Durada87 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost50.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia de terror, cinema de terror i cinema de zombis Modifica el valor a Wikidata
Temasobrenatural Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióFlorida Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0068370 Filmaffinity: 353422 Allocine: 124937 Rottentomatoes: m/children_shouldnt_play_with_dead_things Letterboxd: children-shouldnt-play-with-dead-things Allmovie: v9254 Archive.org: ChildrenShouldntPlayWithDeadThings_201501 TMDB.org: 20842 Modifica el valor a Wikidata

Children Shouldn't Play with Dead Things (també coneguda com Revenge of the Living Dead, Things from the Dead, i Zreaks) és un pel·lícula de terror còmica deL 1972 dirigida per Bob Clark. Més tard es va convertir en un clàssic de culte.[1] Aquesta pel·lícula de zombis de baix pressupost és la tercera pel·lícula del director Bob Clark, que més tard es va fer famós per dirigint les pel·lícules Black Christmas, A Christmas Story i Porky's.[2] La pel·lícula es va rodar en 14 dies amb un pressupost de 50.000 dòlars. Clark va emprar-hi alguns dels seus amics de la universitat.

Trama[modifica]

La història se centra en una companyia de teatre que viatja en vaixell fins a una petita illa de la costa de Miami que s'utilitza principalment com a cementiri de criminals trastornats, per passar una nit de diversió i jocs. El seu director Alan (Alan Ormsby), un individu retorçat i sàdic, explica al seu grup —a qui es refereix com els seus "fills"— nombroses històries relacionades amb la història de l'illa i els habitants enterrats. Els condueix a una casa de camp, on se suposa que han de passar la nit. Aleshores obre un cofre que han portat amb ell, es posa una túnica mística i els prepara per a una reunió a mitjanit, amb amenaces d'acomiadar-los si no fan el que vol. A mitjanit, fent servir un grimori, l'Alan comença un ritual per aixecar els morts després d'excavar el cos d'un home anomenat Orville Dunworth (Seth Sklarey). Tot i que la intenció original del ritual pot haver estat només una broma, l'Alan sembla decebut perquè no passi res.

La festa continua, i l'Alan arriba a l'extrem per degradar els actors, utilitzant el cadàver d'Orville per als seus propis acudits malaltissos. Aleshores, però, animats pel ritual de la caiguda, els morts tornen a la vida i obliguen la comparsa a refugiar-se a l'antiga casa. Atrapats, duen a terme un pla per atraure els zombis a la part davantera de la casa mentre un dels membres del grup, en Paul, surt corrent per l'esquena per anar a buscar ajuda. El pla no funciona, ja que Paul és emboscat per un zombi i devorat.

En un últim esforç, el grup intenta llegir un altre encanteri del llibre dels morts per tornar els zombis a les seves tombes. Sembla que funciona quan els zombis comencen a dissipar-se al bosc. No obstant això, no compleixen la regla de retornar el cadàver d'Orville a la seva tomba, fet que fa que els zombis tornin a sorgir i embosquen el grup quan surten de casa. Dos membres del grup, Jeff i Val són assassinats, mentre que l'Alan i l'Anya es retiren a la casa. Tot i barricada la porta, els zombis van irrompre, perseguint-los per les escales. En un esforç per salvar-se, l'Alan llança Anya als zombis; però els zombis continuen centrant la seva atenció en l'Alan i el persegueixen per les escales. L'Alan es tanca al dormitori on va deixar el cadàver d'Orville, però ara també troba Orville animat a la no-vida. Orville ataca i derroca l'Alan, seguit de la resta dels zombis que s'estavellen per la porta.

Als crèdits de tancament de la pel·lícula, els zombis pugen al vaixell d'Alan mentre les llums de Miami brillen al fons.

Repartiment[modifica]

  • Alan Ormsby - Alan
  • Valerie Mamches - Val
  • Jeff Gillen - Jeff
  • Anya Ormsby - Anya
  • Paul Cronin - Paul
  • Jane Daly -Terry
  • Roy Engleman - Roy
  • Robert Philip - Emerson
  • Bruce Solomon - Winns
  • Alecs Baird - Caretaker
  • Seth Sklarey - Orville Dunworth

Recepció[modifica]

L' Encyclopedia of Horror conclou que tenint en compte el pressupost i el nombre de personal implicat, els efectes especials d'Alan Ormsby són "sorprenentment efectius".[3]

Al seu llibre Zombiemania: 80 Movies to Die For, l'autor Arnold T. Blumberg va observar que "el final és... bastant esgarrifós, amb els crèdits en silenci sobre la fotografia estranyament surrealista dels zombis que preparen un veler per al seu llançament. ," i va afegir que la pel·lícula evoca "una atmosfera d'inevitabilitat i desesperança. Però, de nou, Ormsby ho va aconseguir abans que el primer cadàver s'arrossegués fora de terra."[4]

"Children Shouldn't Play With Dead Things", una cançó de l'àlbum de 2017 de la banda finlandesa de heavy/doom metal Wolfshead Leaden, es basa en la pel·lícula.

El juliol de 2019 la pel·lícula tenia una puntuació del 42% a Rotten Tomatoes, basada en 12 ressenyes, amb una puntuació mitjana de 5,2/10.[5]

Proposta de remake[modifica]

El director Bob Clark estava planejant un remake abans de la seva mort el 2007. El novembre de 2010, Gravesend Film Enterprises va confirmar que produiria un remake, que començaria a rodar-se a la primavera de 2011, tot i que això no es va produir mai.[6]

Referències[modifica]

  1. Linda Rasmussen. «Children Shouldn't Play with Dead Things». The New York Times. Baseline & All Movie Guide, 2009. Arxivat de l'original el 2009-06-04.
  2. «Bob Clark». The New York Times. Baseline & All Movie Guide, 2013. Arxivat de l'original el 2013-04-05.
  3. Milne, Tom. Willemin, Paul. Hardy, Phil. (Ed.) Encyclopedia of Horror, Octopus Books, 1986. ISBN 0-7064-2771-8 p 272
  4. Blumberg, Arnold. Zombiemania: 80 Movies to Die For. Telos Publishing, 2006, p. 90. ISBN 9781845830038. 
  5. «Children Shouldn't Play with Dead Things». Fandango Media. [Consulta: 10 juliol 2019].
  6. Children Shouldn't Play With Dead Things : UHM - Upcoming Horror Movies Arxivat 4 November 2016[Date mismatch] a Wayback Machine.

Enllaços externs[modifica]