Vés al contingut

Christian Fuchs (periodista)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaChristian Fuchs
Biografia
Naixement1979 Modifica el valor a Wikidata (44/45 anys)
Activitat
Ocupacióperiodista, escriptor Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Premis

Christian Fuchs (Halle, 1979) criat a Leipzig i Weimar,[1] es un periodista i escriptor alemany, reporter del setmanari Die Zeit. Va estudiar estudis de mitjans de comunicació, psicologia i història econòmica i social a la Universitat Friedrich Schiller de Jena. Després es va formar com a editor a l'escola Henri Nannen d'Hamburg. Després de graduar-se, va treballar per a la xarxa de recerca de l'NDR i la Süddeutsche Zeitung durant diversos anys fins que va començar com a reporter a Die Zeit.[2]

Trajectòria[modifica]

Des de 1998 escriu sobre societat, mitjans de comunicació, economia, política i cultura urbana, centrant-se en l'Alemanya de l'Est. Va publicar, entre altres coses, al diari Süddeutsche Zeitung, als setmanaris Die Zeit i Der Spiegel. També han aparegut informes i anàlisis seus al Brand eins, Das Magazin, Süddeutsche Zeitung Magazin, Zeit Magazin i Vanity Fair .

Juntament amb John Goetz, Fuchs va escriure el best-seller polític Secret War sobre el paper d'Alemanya en la guerra contra el terrorisme als EUA, i el primer llibre de no ficció sobre la cèl·lula terrorista extremista de dreta Nationalsozialistischer Untergrund (NSU): Die Zelle. El 2012 va aparèixer a la sèrie documental de televisió Die neuen Nazis, una coproducció de Spiegel TV i ZDFinfo sobre la història i l'evolució de l'extremisme de dreta modern des de mitjans dels anys 60.

El seu llibre "Guerra secreta" va ser determinant per a l'inici de l'obra "El joc de drons" al Teatre Estatal de Mainz.[3]

Honors i Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Christian Fuchs». Wirsindderosten. [Consulta: 3 novembre 2021].
  2. «Christian Fuchs: Lebenslauf, Bücher und Rezensionen bei LovelyBooks». LovelyBooks. [Consulta: 3 novembre 2021].
  3. 3,0 3,1 peoplepill.com. «About Christian Fuchs: German journalist and author. (1979-) | Biography, Facts, Career, Wiki, Life» (en alemany). [Consulta: 4 novembre 2021].