Col·legi de Santa Teresa (Palafrugell)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Col·legi de Santa Teresa
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX Mitjan
Característiques
Estil arquitectònicNeoclassicisme-romàntic
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPalafrugell (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Caritat, 50
Map
 41° 55′ N, 3° 10′ E / 41.92°N,3.16°E / 41.92; 3.16
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC4192 Modifica el valor a Wikidata

El Col·legi de Santa Teresa és un edifici del municipi de Palafrugell (Baix Empordà) inclòs en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici de grans proporcions, de planta baixa i dos pisos. Té la façana simètrica i presenta, a la planta baixa, la porta d'accés centrada, d'arc de mig punt amb pilastres estriades d'inspiració clàssica als costats i la data del 1867 amb les inicials M.S. a la part superior de l'arc; a banda i banda hi ha una finestra allindanada rectangular. El primer pis és ocupat per tres balcons rectangulars, el del centre modificat (actualment ampitador), i sostinguts els laterals per mènsules decorades. Al segon pis hi ha tres balcons del mateix tipus. El coronament és amb cornisa llisa, producte d'una modificació. La coberta és de teula a una vessant, amb un terrat a la part posterior. L'element més remarcable de la façana del carrer de la Caritat són les quatre bandes verticals decorades amb sanefes florals. A la part posterior de l'edifici hi ha un ampli jardí.

Història[modifica]

La casa fou construïda el segle xix, segons consta a la inscripció de la porta d'accés, amb la data del 1867. És un edifici que té valor tipològic pel fet de tractar-se d'una mostra d'aquest tipus de cases burgeses bastides a Palafrugell durant la segona meitat del segle xix.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Col·legi de Santa Teresa
  • «Col·legi de Santa Teresa». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 30 abril 2012].