College Art Association of America

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCollege Art Association of America
(en) College Art Association
(en) College Art Association of America
(en) College Art Association Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtCAA Modifica el valor a Wikidata
Tipussocietat científica
editorial Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació 501(c)(3) Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1911
Localització dels arxius
Activitat
Membre deNational Humanities Alliance
American Council of Learned Societies (1942–) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu (2011–)
Altres
Número de telèfon+1-212-691-1051 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcollegeart.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: caavisual Twitter (X): caavisual Instagram: caavisual LinkedIn: college-art-association Youtube: UCzwRfeqBIZYfsixCaZjguWw Flickr: 54650284@N04 Modifica el valor a Wikidata

La College Art Association of America (normalment referida amb les sigles CAA) és la principal associació professional dels artistes, historiadors de l'art i els crítics d'art dels Estats Units. Es va fundar el 1911 per tal d'ajudar a "cultivate the ongoing understanding of art as a fundamental form of human expression." (cultivar la comprensió actual de l'art com una forma fonamental de l'expressió humana)[1] El CAA tenia uns 13.000 a la primera dècada del segle xxi, sobretot inverstigadors, professors i estudiants graduats que es dediquen a estudiar, ensenyar o practicar en els camps de les arts visuals, la cultura visual i l'estètica. Tot i que l'organització fou fundada als Estats Units i té la seu a Nova York té membres d'arreu del món. En el pla estratègic quinquennal 2010-2015 s'enfoca en els pintors i dissenyadors.

Activitats de la CAA[modifica]

La CAA edita moltes revistes acadèmiques com The Art Bulletin, una de les revistes en anglès més importants sobre els historiadors de l'art i Art Journal, un butlletí sobre l'art i la cultura visual dels segles XX i XXI. L'associació també publica caa.reviews, una publicació online en el que es revisen els nous llibres i exposicions relacionats amb l'art, la història de l'art i l'arquitectura.

La Conferència Anual del CAA[modifica]

La College Art Association organitza una conferència internacional anual el mes de febrer. Els anys 2011 i 2012 es van organitzar dos esdeveniments especials a Nova York i Los Angeles per a celebrar el centenari de l'Associació. Entre dos i quatre mil membres d'aquesta associació acudeixen a la Convenció, cosa que la converteix en l'esdeveniment més important de l'any referit als investigadors sobre l'art dels Estats Units. En aquesta Conferència hi participen molts dels departaments d'art i d'història de l'art de les Universitats i Colleges.

La CAA reconeix una setantena de societats afiliades. Algunes d'aquestes es van originar i operen fora de l'esfera de la mateixa CAA i de la seva conferència anual, com la International Association of Art Critics i el National Council on Education for the Ceramic Arts. Altres associacions que s'han originat en la CAA normalment operen o són paral·leles a la conferència anual de la CAA, com el Visual Culture Caucus i el New Media Caucus.

Catalans a la College Art Association[modifica]

Referències[modifica]

  1. «About CCAA». College Art Assotiation, 11-11-2004 [Consulta: 17 maig 2014].

Enllaços externs[modifica]