Congrés Internacional de Gestió del Pluralisme Religiós

Plantilla:Infotaula esdevenimentCongrés Internacional de Gestió del Pluralisme Religiós
Map
 40° 25′ 01″ N, 3° 42′ 12″ O / 40.4169°N,3.7033°O / 40.4169; -3.7033
Tipuscongrés Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióMadrid Modifica el valor a Wikidata

El Congrés Internacional de Gestió del Pluralisme Religiós és un congrés organitzat per l'Observatorio del Pluralismo Religioso en España amb l'objectiu de contribuir a la millora de la gestió pública de la diversitat religiosa a través del coneixement d'experiències que s'han dut a terme a escala internacional. La primera edició del congrés, celebrat a Madrid els dies 30 i 31 de gener de 2014, va incloure taules rodones relatives a experiències de gestió de la diversitat religiosa en l'àmbit municipal, a polítiques establertes a escala estatal per garantir la llibertat religiosa, a investigacions i recerques dutes a terme dins l'àmbit universitari sobre aquestes qüestions, i sobre el paper de les confessions religioses dins la societat. Durant el congrés, van destacar les presentacions d'experiències i models de gestió de la diversitat religiosa al Canadà, començant per la conferència inaugural a càrrec del professor Gérard Bouchard (Universitat de Quebec a Chicoutimi), que va presentar les conclusions d'un informe orientatiu sobre la gestió de la diversitat religiosa en aquest país. La subdirectora general d'Afers Religiosos, Carme Bañeres, va assistir a aquest congrés, amb l'objectiu de conèixer de prop algunes experiències models de gestió de la diversitat religiosa, que s'han dut a terme tant en l'àmbit internacional com en l'estatal i català. La participació en iniciatives com aquesta permeten posar en comú, repensar i millorar les línies d'actuació d'aquesta Direcció General i de la resta d'institucions que treballen per garantir la llibertat religiosa i gestionar el fet religiós.[1][2]

Referències[modifica]

  1. «Afers Religiosos assisteix al I Congrés Internacional de Gestió del Pluralisme Religiós». Gencat, 03-02-2014 [Consulta: 17 febrer 2017]. Arxivat 18 de febrer 2017 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-02-18. [Consulta: 17 febrer 2017].
  2. «I Congreso Internacional sobre Gestión del Pluralismo Religioso». Periodista Digital, 29-01-2014 [Consulta: 17 febrer 2017].