Construccions de pedra seca IV (la Pobla de Cérvoles)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Construccions de pedra seca IV
Dades
TipusBarraca de vinya Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Pobla de Cérvoles (Garrigues) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióLa Fumada
Map
 41° 23′ N, 0° 55′ E / 41.38°N,0.91°E / 41.38; 0.91
IPA
IdentificadorIPAC: 17754

Construccions de pedra seca IV és una obra de la Pobla de Cérvoles (Garrigues) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una cabana de vinya encarada cap al sud, feta a base de pedres de diverses mides sense desbastar. Té una única obertura, la de la porta a la façana, lleugerament desplaçada cap a la dreta. Aquest és l'únic element fet amb grans pedres ben escairades. Al seu interior hi té un dormitori de grans dimensions, és un dels majors trobats en construccions d'aquest tipus a la comarca. Està situat al contrafort de la paret dreta. Una paret parteix l'estança de l'animal, separant-la de la resta de la cabana.També hi ha una menjadora pels animals, una llar de foc a terra, un banc i una taula al seu costat, armaris i un altell al que s'accedeix a través d'una escala de fusta.[1] A l'exterior, al pla que hi ha al seu davant, hi ha una cisterna coberta amb una falsa cúpula de grans dimensions, també feta de pedres al sec.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Construccions de pedra seca IV». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 octubre 2016].