Corporació Nacional de Desenvolupament Indígena

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCorporació Nacional de Desenvolupament Indígena
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusagència governamental Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballPobles indígenes de Xile Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació5 octubre 1993
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuMinistry of Social Development and Family (Chile) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webconadi.gob.cl Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): CONADI_Gob Modifica el valor a Wikidata

La Corporació Nacional de Desenvolupament Indígena (CONADI) és un servei públic xilè que té com a objectius la promoció, coordinació i execució de l'acció estatal dels plans de desenvolupament de les persones pertanyents als pobles indígenes de Xile.

Depèn administrativament del Ministeri del Desenvolupament Social i té dues subdireccions nacionals: a Temuco per a les regions del Bío-Bío, l'Araucania, Los Lagos i Los Ríos, i a Iquique per a les regions d'Arica i Parinacota, Tarapacá i Antofagasta.

Antecedents[modifica]

La política de desenvolupament indígena a Xile té els seus orígens en la Direcció d'Afers Indígenes (DASIN, 1953-1972), creada per Carlos Ibáñez del Campo per influx de l'organització maputxe Corporació Araucana, i en l'Institut de Desenvolupament Indígena (IDI, 1972-1978), conformat durant el govern de Salvador Allende.

Durant la dictadura militar d'Agusto Pinochet va desaparèixer la institucionalitat indígena i es va iniciar un massiu procés de subdivisió de terres, en el marc del DL N°2.568 de 1979, que van ser usurpades per empreses forestals basant-se en la discriminació i exclusió de la població indígena.[1] Com a reacció a aquest procés es va produir la reorganització dels moviments indígenes d'oposició que majoritàriament, el 1989, es van adherir a l'anomenat Acord de Nueva Imperial, en què Patricio Aylwin, el llavors candidat de la Concertació de Partits per la Democràcia, es va comprometre a crear un nou ens de desenvolupament indígena.[2]

El 27 de juliol de 1990, per Decret Suprem núm. 30, es va crear la Comissió Especial de Pobles Indígenes (CEPI 1990-1995). Aquesta comissió va proposar tres iniciatives legals: un projecte de llei que va fundar CONADI, la reforma constitucional relativa als pobles indígenes i la ratificació del Conveni 169 de l'OIT. D'aquestes tres, només la creació de la CONADI va ser aprovada pel Congrés Nacional,[3] i fins a l'any 2009 no va ser ratificat el Conveni 169 de l'OIT.[4]

Formalment la CONADI es va fundar el 1993 com a part de la política indígena establerta per la llei N° 19.253, essent el seu primer director nacional José Bengoa Cabello. El 1997 la CONADI va enfrontar una greu crisi com a resultat de la seva intervenció per part del govern d'Eduardo Frei Ruiz-Tagle.[5] Aquest fet va fer que diverses organitzacions, que fins aquell moment havien donat suport a la institucionalitat vigent, se'n deslliguessin i optessin per radicalitzar les seves accions.[5]

Referències[modifica]

  1. Rojas Ortega, Octavi Alfonso; Sanllehí Galera, Aina. «El poble maputxe, una lluita que dura mig mil·lenni». Directa, 14-03-2023. [Consulta: 2 maig 2023].
  2. «Acta de Acuerdo de Nueva Imperial». Fundación Aylwin.
  3. Programa de Derechos Indígenas del Instituto de Estudios Indígenas de la Universidad de la Frontera. (2003). Los derechos de los pueblos indígenas en Chile Informe del Programa de Derechos Indígenas LOM, Santiago de Chile, pp. 9-10
  4. «Entró en vigor en Chile Convenio 169 de la OIT sobre pueblos indígenas y tribales» (en español), 01-09-2009. [Consulta: 3 octubre 2020].
  5. 5,0 5,1 Patricia Rodriguez & David Carruthers «Testing Democracy’s Promise: Indigenous Mobilization and the Chilean State». European Review of Latin American and Caribbean Studies, 85, 2008 [Consulta: 12 abril 2021].

Vegeu també[modifica]