Couples and Robbers

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCouples and Robbers
Fitxa
DireccióClare Peploe Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióChristine Oestreicher (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióClare Peploe Modifica el valor a Wikidata
MúsicaJason Osborne (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaChris Menges Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
Estrena1981 Modifica el valor a Wikidata
Durada29 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0082207 Filmaffinity: 506571 Letterboxd: couples-and-robbers TMDB.org: 244393 Modifica el valor a Wikidata

Couples and Robbers és un curtmetratge de comèdia britànic del 1981 dirigit per Clare Peploe.

Argument[modifica]

Wendy Anne MacDonald i Morris David Boys es casen. Durant el casament, l'anell de noces de Wendy cau a terra i continua desaparegut, un primer contratemps per al casament. Després del casament, tots els convidats s'acomiaden, i un parell de convidats els regalen dos entrades per a l'òpera, i la Wendy i en Morris acaben sols. Com que la Wendy es nega a anar amb la seva mare encara, les dues passen el dia a la ciutat i mengen un gelat. Finalment s'aturen davant d'una magnífica vila habitada per Walter i Julian. Un és advocat i acaba de rebre una perruca. La parella es queda una bona estona davant de la vil·la i mira el que passa a la casa. Finalment, Morris descobreix un cotxe davant de la vila que està desbloquejat. A més, falten les claus i la Wendy i en Morris simplement roben el cotxe. Condueixen i finalment s'aturen en un petit hotel per passar la nit. Aquí pensen en tot el que necessiten per al seu matrimoni i creen una llarga llista d'electrònica que mai no es podrien permetre. L'endemà, en Julian i en Walter s'adonen que els han robat el cotxe i estan a punt de trucar a la policia quan el cotxe torna de sobte al seu lloc habitual. La Wendy i en Morris els deixen una carta agraint-los haver agafat el cotxe en préstec perquè va fer possible la seva lluna de mel. Com a agraïment, tots dos inclouen les entrades de l'òpera que els van donar. Quan Walter i Julian tornen a casa de l'òpera, tot l'apartament ha estat robat. S'adonen que han estat enganyats i truquen a la policia. Un dels dos policies que elabora una llista dels objectes robats és Morris.

Producció[modifica]

Couples and Robbers va suposar el debut com a directora de Clare Peplo, que abans havia treballat com a ajudant de direcció.[1]També va escriure el guió de la pel·lícula. Els decorats de la pel·lícula són de Louise Stjemsward. Couples and Robbers es va projectar el 7 d'octubre de 1981 com a part del Festival de Cinema de Nova York. A Gran Bretanya, la pel·lícula es va projectar als cinemes des del setembre de 1982 com a pel·lícula de suport a Blade Runner.[2] Couples and Robbers va ser el debut cinematogràfic de l'actor Richard Bremmer.

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]

Couples and Robbers va ser nominat a un Premi Oscar a la categoria Millor curtmetratge el 1982. El mateix any, va rebre una nominació al BAFTA al Millor curtmetratge.[3]

Referències[modifica]

  1. «Vgl. Clare Peplo auf tarcl.com».; abgerufen am 19 Februar 2024.
  2. «The Business of Film»., james-scott.com; abgerufen am 19. Februar 2024.
  3. «BAFTA | Film in 1982». bafta.org. [Consulta: 1r febrer 2024].

Enllaços externs[modifica]