Cry-Baby

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCry-Baby
Fitxa
DireccióJohn Waters
Protagonistes
ProduccióRachel Talalay
GuióJohn Waters
MúsicaPatrick Williams
FotografiaDavid Insley
ProductoraUniversal Studios i Imagine Entertainment Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorUniversal Studios
Imagine Entertainment
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1990
Durada91 min.
Idioma originalanglès
RodatgeBaltimore Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost12 milions de dòlars
Descripció
Gèneremusical
comèdia
Temafamília disfuncional Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBaltimore Modifica el valor a Wikidata

Lloc webcrybabydvd.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0099329 Filmaffinity: 454833 Allocine: 5899 Rottentomatoes: m/cry-baby Letterboxd: cry-baby Mojo: cry-baby Allmovie: v11681 TCM: 71948 TV.com: movies/cry-baby AFI: 58463 TMDB.org: 9768 Modifica el valor a Wikidata

Cry-Baby és una pel·lícula musical del 1990 dirigida per John Waters. Presenta Johnny Depp com un jove rebel dels anys 50 anomenat Wade Walker "el llàgrima", i també mostra un gran ventall d'actors, com Iggy Pop, Traci Lords, Susan Tyrrell o Patty Hearst. Aquesta pel·lícula no va obtenir grans audiències al començament, però s'ha convertit en una pel·lícula de culte i donà lloc a un musical de Broadway que va rebre nominacions als premis Tony de teatre.

Seguint la línia de Hairspray, la pel·lícula és una paròdia de musicals adolescents com Grease, de les pel·lícules d'Elvis Presley i de les pel·lícules dels anys 50 sobre delinqüents juvenils, com El salvatge i Rebel sense causa.

Argument[modifica]

La pel·lícula se centra en un grup de delinqüents juvenils anomenats "els Drapes" i la seva interacció amb la resta de la ciutat i una altra subcultura, "els Squares", el 1950 a Baltimore, Maryland.

Entre els membres de la banda es troba la germana embarassada d'en Wade, Pepper Walker, la sexualment activa Wanda Woodward, la desfigurada Malnorowski i el seu xicot Milton Hackett. Com a cap de la banda es troba en Wade Walker "el llàgrima", que juntament amb la seva banda i la resta dels "Drapes" són els més temuts del poble.

En Walker "el llàgrima", líder de la banda juvenil dels "Drapes" de Baltimore i fanàtic de la música rockabilly, i l'Allison, una "Square", s'enamoren de sobte després de sortir un dia de rebre una vacuna. Però l'àvia de l'Allison i el seu xicot Baldwin n'estan disgustats. La pel·lícula mostra allò que ha de superar la jove parella per estar junts i com llurs accions afecten la resta de la ciutat.

Repartiment[modifica]

Enllaços externs[modifica]