Vés al contingut

Dídac Vieta

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDídac Vieta
Biografia
Naixements. XVII
Mortsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Rector de la Universitat de Barcelona
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Altres nomsDiego Vieta Didaco Vieta
Activitat
OcupacióRector de la Universitat de l'Estudi General de Barcelona

Didac Vieta (s.XVII - s.XVIII) fou un beneficiat de Santa Maria del Mar i rector de la Universitat de l'Estudi General de Barcelona.

Biografia[modifica]

Dídac Vieta va néixer al segle xvii. Fou beneficiat de Santa Maria del Mar.[1] Fou també el darrer rector a la seu barcelonina, un cop ja s'havia traslladat bona part de la institució a Cervera.[2] Es coneix que el 1718 era rector. Probablement és l'autor de Tractatvs de censvris, tam in genere, qvam in specie et aliis poenis ecclesiasticis. Va morir al segle xviii.

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Nadal, Francesc. Vida del Beato Doctor Josef Oriol, 1: Sacerdote Operario entre los primitivos del Oratorio de S. Felipe Neri y Beneficiado de la Parroquial Iglesia de Nuestra Señora del Pinar (en castellà). Juan Ignacio Jordi, 1815, p.111 [Consulta: 10 maig 2015]. 
  2. Fernandez Luzón, Antonio. La Universidad de Barcelona en el siglo XVI. Barcelona : Publicacions i Edicions Universitat de Barcelona, cop. 2005. ISBN 8447528510. Disponible a:Catàleg de les biblioteques de la UB

Bibliografia[modifica]

  • Pi y Arimón, Andrés Avelino. Barcelona antigua y moderna ó, Descripcion é historia de esta ciudad desde su fundacion hasta nuestros dias. Barcelona : impr. y libr. politécnica de Tomás Gorchs, 1854. Disponible a: Catàleg de les biblioteques de la UB

Enllaços externs[modifica]


Càrrecs públics
Precedit per:
Domingo de Nuix i Cabestany
Senyal de la Universitat de Barcelona
Rector de la Universitat de l'Estudi General de Barcelona

1718-?
Succeït per:
Francesc de Queralt i de Xetmar