Damblans

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDamblans

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 juliol 1865 Modifica el valor a Wikidata
Montevideo (Uruguai) Modifica el valor a Wikidata
Mort21 gener 1945 Modifica el valor a Wikidata (79 anys)
Bois-Colombes (França) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióil·lustrador, gravador Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsÉmile Buland Modifica el valor a Wikidata

Eugène Damblans (Montevideo, 14 de juliol de 1865 - Bois-Colombes, 21 de gener de 1945) més conegut com a Damblans, va ser un aquarel·lista i il·lustrador uruguaià i francès.[1]

Biografia[modifica]

De pares francesos, Damblans va néixer a Uruguai. Va començar a treballar com a il·lustrador per a diaris argentins fins que va tenir 25 anys, quan es va mudar a França. A la terra dels seus pares, va començar a treballar com a il·lustrador per a la revista La Caricature, després va col·laborar amb «Maison de la bonne presse», i en particular per «Li Pèlerin». També va treballar pel «Journal donis romans populaires illustrés» de Éditions Tallandier, Noël Illustré (setmanari infantil), La «Terre Illustrée», «Journal des Voyages», «Jeunesse amusante», «Le Petit Journal», «L'Echo du Noel», «L'Illustré national» i «Le Soleil du dimanche». Sovint dibuixava grans escenes exòtiques o esdeveniments noticiosos en països llunyans, bé fossin colònies franceses a més d'esdeveniments actuals propers. També va crear escenes de gènere infantil, un retrat del pintor i gravador Aimé Dallemagne.

Obres[modifica]

Algunes de les obres realitzades per Damblans per a la revista Le Petit Journal:

Referències[modifica]

  1. «Eugène Damblans (1865-1945)». [Consulta: 20 maig 2019].

Bibliografia[modifica]

  • Georges Turpin, Le peintre graveur André Dallemagne, critique d'art, collection « Nos artistes », Éditions de la revue littéraire et artistique, 1916.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Damblans