Vés al contingut

Daniel Coronell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDaniel Coronell

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 octubre 1964 Modifica el valor a Wikidata (59 anys)
Bogotà (Colòmbia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatColòmbia
FormacióUniversitat Externat de Colòmbia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1985 Modifica el valor a Wikidata –
Família
FillsRaquel Coronell Uribe (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

Facebook: DanielCoronellPeriodista Twitter (X): DCoronell Instagram: danielcoronell Youtube: UCE0mZzoZtIysa66Rk4lrdkw Modifica el valor a Wikidata

Daniel Coronell (Bogotà, 25 d'octubre de 1964) és un periodista colombià i President de la divisió d'informatius d'Univision en els Estats Units.[1] Ha estat editor en cap dels telenotícies nacionals colombians Noticias Uno, NTC Noticias i Noticias RCN. Ha estat un periodista de televisió des del començament de la seva carrera, va ser coordinador general dels telenotícies nacionals Noticiero de las 7 i Telenoticiero del Mediodía, editor del telenotícies nacional Noticiero Nacional i editor en cap dels programes de televisió Protagonista i Magazín 7:30.

Coronell es va graduar a l'institut del Colegio Mayor de Nuestra Señora del Rosario a Bogotà i es va especialitzar en periodisme a la Universidad Externado de Colòmbia.

També escriu una columna d'opinió per la revista de notícies setmanal «Semana». Ha ensenyat a les universitats Javeriana i Externado de Colòmbia i actualment és un membre del professorat del Master de Periodisme a la Universidad de los Andes. És un col·laborador de recerca sènior a la Universitat de Stanford i visitant sènior becari a la Universitat de Califòrnia a Berkeley.

Premis[modifica]

A Coronell se li ha atorgat el Premi Nacional de Periodisme Simón Bolívar en sis ocasions:

  • 1987: Millor Crònica de televisió 
  • 1989: Millor Informe Periodístic 
  • 1992: Millor Informe Cultural 
  • 2007: Millor Columna d'Opinió
  • 2008: Millor Seguiment de Notícia de televisió i Millor Informe d'investigació per televisió

El 2009 se li va concedir el premi al millor reportatge d'investigació de televisió que dona la Fundación Nuevo Periodismo Iberoamericano - Cemex, per «Un crimen casi perfecto» juntament amb un equip de periodistes de Noticias Uno. El programa va ser retransmès el 2007. L'any 2009, fou guardonat amb el Premi Oxfam Novib/PEN per la llibertat d'expressió.[2]

Referències[modifica]

  1. «Daniel Coronell, nuevo presidente de la división de informativos de Univision». La Vanguardia, 09-03-2016 [Consulta: 3 juny 2016].
  2. «Irakli Kakabadze among the recipients of the Oxfam Novib/PEN Award». ICORN, novembre 2009. Arxivat de l'original el 20 abril 2012.

Enllaços externs[modifica]