Dansa lliure

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La dansa lliure és un moviment artístic sorgit a la fi del segle xix a Europa. Inspirat en la investigació de François Delsarte, la dansa lliure trenca amb les normes acadèmiques del ballet clàssic i advoca per un retorn a l'experiència sensorial del moviment tot experimentant amb la gravetat, la respiració, el ritme, la tensió-relaxació, etc. Es considera el punt de partida de la dansa moderna i de la dansa contemporània.[1][2] Entre els pioners de la dansa lliure trobem:

La dansa lliure a Catalunya[modifica]

Des del 1986 s'imparteixen cursos de dansa lliure a Catalunya, i el 1989 es va crear l'Associació Catalana de Dansa Lliure la principal finalitat de la qual és difondre la dansa lliure de François Malkovsky, per aquest motiu organitza cursos i estades. Té la seu a la Casa Orlandai de Sarrià (Barcelona) on organitza classes obertes per donar la possibilitat de conèixer la dansa lliure.

Referències[modifica]

  1. Anne-Marie Bruyant. Christian Rolland Eds. La danse libre, sur les traces d'Isadora Duncan et François Malkovsky (en francès), 2012. ISBN 2953818448. 
  2. Arnoux, Nicole. Une histoire culturelle du sport. Rèperes en danse libre. Françoise Malkovsky (1889-1982) (en francès). Editions de la danse. Revue EPS. 

Enllaços externs[modifica]