Dayton C. Miller

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDayton C. Miller

Ca.1921 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement13 març 1866 Modifica el valor a Wikidata
Strongsville (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
Mort22 febrer 1941 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Cleveland (Ohio) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaLake View Cemetery Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatEstats Units
FormacióUniversitat de Princeton
Es coneix perRaigs X
Èter (element)
Espai absolut
Acústica
Activitat
OcupacióFísica
OrganitzacióCase School of Applied Science
Membre de
Obra
Localització dels arxius
Premis

Find a Grave: 5369 Modifica el valor a Wikidata

Dayton Clarence Miller (13 de març de 1866 – 22 de febrer de 1941) va ser un físic americà, astrònom, enginyer acústic, i flautista aficionat.[1][2][3][4] Fou un experimentador primerenc en radiografies, Miller va defensar la teoria del éter i de l'espai absolut, sent un adversari de la teoria de la relativitat d'Albert Einstein.

Nascut a Ohio, fill de Charles Webster Dewey i Viena Pomeroy Miller, es va graduar a la Universitat de Baldwin el 1886 i es doctorà en astronomia a Princeton el 1890 sota la direcció de Charles A.Young. Miller va passar la totalitat de la seva carrera ensenyant física a la Case School of Applied Science de Cleveland, (Ohio), sent al mateix temps cap del departament de física des del 1893 fins a la seva jubilació el 1936.

Seguint la descoberta dels Raigs X de Wilhelm Röntgen el 1895, Miller va utilitzar un Tub de raigs catòdics construït per William Crookes per fer algunes de les primeres radiografies d'objectes amagats, incloent una bala dins una de les extremitats d'un home.

Actiu en moltes organitzacions científiques, Miller fou membre de l'Acadèmia americana d'Arts i Ciències i de la Societat Filosòfica americana. Durant la dècada del 1920, va ser secretari, vicepresident, i finalment president de la "American Physical Society" i al mateix temps president de la divisió de "Ciències Físiques" del "National Research Council". Des del 1931 al 1933 fou president de Acoustical Society of America.

Treballs publicats[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Robert S. Shankland, "Dayton Clarence Miller: Physics Across Fifty Years."
  2. Harvey Fletcher, "Biographical Memoir of Dayton Clarence Miller 1866-1941," National Academy of Sciences of the USA Biographical Memoirs, V23, N3, 16pp (1943).
  3. Obituary, Encyclopedia of Cleveland History
  4. William J. Maynard, Dayton C. Miller: His Life, Work, and Contributions as a Scientist and Organologist, Master's thesis, Long Island University 1971).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dayton C. Miller