Diana Cabeza

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDiana Cabeza
Biografia
Naixement14 agost 1954 Modifica el valor a Wikidata
Buenos Aires (Argentina) Modifica el valor a Wikidata
Mort22 maig 2024 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Dades personals
FormacióUniversidad de Belgrano Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMobiliari urbà Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióarquitecta, urban designer (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Lloc webestudiocabeza.com Modifica el valor a Wikidata

Diana Cabeza (Buenos Aires, 14 d'agost de 1954 - 22 de maig de 2024) va ser una arquitecta i dissenyadora argentina especialista en equipament urbà.[1] Els seus elements vesteixen espais públics significatius de les ciutats més importants del món com Tòquio, Zúric, París, Barcelona, Nova York, Washington DC, i equipen els carrers, places, parcs i museus de les ciutat de Córdoba, Rosario, Jujuy, Pergamí, Mendoza, Puerto Madryn, Catamarca, Trelew o Buenos Aires.[2][3]

Biografia[modifica]

Diana Cabeza era diplomada de l'Escola Nacional de Belles Arts Prilidiano Pueyrredón de la Facultat d'Arquitectura i Urbanisme de la Universitat de Belgrano. La seva activitat es va concentrar en tres àrees: disseny i producció d'equipament urbà i institucional amb dissenys de la seva autoria a través d'Estudi Cap®, desenvolupament de serveis de disseny per a tercers i recerca.

Va orientar sempre el seu treball en temes de recerca entorn de les possibilitats dels llocs, els espais socials, els usos, l'ergonomia i la revaloració dels materials regionals; els seus dissenys sempre pensats i desenvolupats en l'Argentina van ser publicats i premiats internacionalment.

Referències[modifica]

  1. «Murió la arquitecta y diseñadora urbana Diana Cabeza, que deja un legado deslumbrante» (en castellà), 23-05-2024. [Consulta: 23 maig 2024].
  2. «Diana Cabeza 1954». Un Dia Una Arquitecta. [Consulta: 23 octubre 2015].
  3. «Diana Cabeza». Fundacion Konex. [Consulta: 23 octubre 2015].

Enllaços externs[modifica]