Discussió:Allioli

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Segur que no es pot ficar la recepta?

  • La wikipedia francesa té la recepta:

http://fr.wikipedia.org/wiki/A%C3%AFoli

  • Fins i tot la anglesa dedica la meitat del seu petit article a com fer la salsa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Allioli

  • En la espanyola també ho expliquen:

http://es.wikipedia.org/wiki/Alioli

Sí que la pots posar. La pots posat a Wikibooks i després enllaçar-la des d'aquí. Si has trobat que a la versió en anglès algú s'ha saltat la normativa, pots correguir-ho tu mateix. Llull · (vostè dirà) 17:30, 2 mai 2006 (UTC)
Estic totalment d'acord, pero no se com s'enllaça amb els wikibooks, hem podria ajudar?--JordiMarine 17:33, 11 mai 2006 (UTC)
Perdo ja ho he trobat en ajuda --JordiMarine 17:34, 11 mai 2006 (UTC)

Diu l'anònim: des de quan a Catalunya s'hi posa llimona o espècies?)

A casa llimona, de tota li vida. De fet hi ha marques comercials que en duen de sèrie. I d'espècie només un xic de pebre vermell. Llull · (vostè dirà) 17:41, 2 mai 2006 (UTC)
La meva família, i la gent que conec (a Barcelona i voltants) no hi han posat mai res que no fos all, oli, sal i, opcionalment, rovell d'ou. --83.32.70.102 18:47, 2 mai 2006 (UTC)
A la meva família, a Catalunya, posem oli (d'oliva, clar), all i sal. Opcionalment, quatre gotes de vinagre. Conec gent que posa ou, però sencer, ningú que posi el rovell sol. I també gent que posa llimona, però poc i no es nota el gust. El de vinagre tampoc.

Quina és la nota bibliogràfica que demostra que té l'origen a València? O és simple presentiment?

Que jo sàpia el seu origen és romà.

Dir que ñés típica sobretot al País Valencià sens més és una capitalització de la salsa incorrecte. A molts de llocs es té com a purament tradicional.

Ara ja no diu ben bé això, però continua dient que és del País Valencià d'on va sortir cap a Catalunya, Balears i la Provença... Algú sap donar-ne alguna referència fiable? --83.32.68.143 19:34, 26 set 2006 (UTC)

Si l'allioli és romà, no tindria més sentit dir que va entrar per Tarraco i no per andalusia?? No té ni cap ni peus! Com és que siguent romà, només són típics de les zones que eren de la Corona de Catalunya-Aragó?? Una mica de rigor! A més, ou no se n'hi posa, no és allioli. Si s'hi posa alguna cosa, són molles de pa (o en algunes receptes una mica de patata bullida, per fer lligar i prou). Amb ou, se'n diu allioli d'ou, i és pràcticament una maionesa (altrament dit maionesa d'all...). El fet que algunes empreses en posin a les seves receptes és, simplement, que és més barat, fàcil de lligar i en surt moltíssima més quantitat amb el mateix all...però la qualitat (entenent qualitat com l'original) és molt diferent.el comentari anterior sense signar és fet per Joelesteva (disc.contr.) 18:34, 26 ago 2008 (CEST)[respon]

Trobo que molts articles de la viquipèdia pequen de valencianocentrisme! Estic d'acord en què si l'origen és grecorromà hauria entat per Tàrraco, o no cal posar la ciutat si no es coneix, però València... i fins i tot si fos veritat que entra pels àrabs, aquests van arribar fins als Pirineus, així que serien ells mateixos qui el portarien almenys fins allà. Que hi hagi continguts comaquest <<Els andalusins, al seu torn, l'haurien dut cap a terres valencianes, i la seua recepta s'ha mantingut fins a hores d'ara al País Valencià, des d'on s'ha estés fins a Catalunya, Provença i les Illes Balears.>> és el que descredibilitza més a la les wikipèdies.

És hora d'esborrar aquesta ratlla si no hi ha referència: com dieu, és tendenciosa. --espencat (disc.) 14:38, 26 oct 2009 (CET)[respon]

Falta d'ortografia en el títol[modifica]

La forma normativa de la paraula és Allioli, no All-i-oli. 193.152.189.91 (discussió) 19:10, 17 nov 2009 (CET)[respon]