Discussió:Autodeterminació

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

M'agradaria saber en què es basen aquestes afirmacions (d'un usuari anònim), que no considero neutrals, com a mínim si no es reflexen altres posicions:

1) després de la descolonització, el dret d'autodeterminació s'entenia aplicable només als estats i no als pobles, i es circumscrivia als principis d'integritat territorial i de no ingerència en els afers interns.

2) Moltes de les antigues colònies que havien accedit a la independència varen enfrontar-se a moviments secessionistes i irredentistes i es va produir un consens internacional que l'autodeterminació no era aplicable a aquests moviments.--Paco 09:53, 18 jun 2006 (UTC)

Proposo una nova redacció del primer paràgraf, en base a les referències citades.--Paco 17:56, 18 jun 2006 (UTC)

Queda a l'aire, però, la definició de poble.[modifica]

Aquesta frase em sembla arbritària o inexacte, ja que la jusrisprudència dels tribunals internacionals, han deixat molt clar, aquines són ñes condicions que ha de complir un poble, per tenir dret a l'autodeterminació. Us onvido a cercar una redacció alternativa.--Paco 21:41, 9 jul 2006 (UTC)

¿Per què? El dret a l'autodeterminació no és entés per tothom de la mateixa manera com tampoc tothom entén pel mateix el que és un poble. Cap tribunal no pot haver determinat res, perquè sempre s'ha considerat per qui es vol independitzar com un dret inherent. Concretar no ajuda.

Sentència Tribunal Internacional de Justícia de l'Haia[modifica]

Hola,

Hi estic bastant d'acord amb el contingut de l'article. Tanmateix, i sense restar-li validesa, voldria matisar que, en realitat, la declaració del Tribunal de Justícia sobre el cas de Kosovë, no és pas una sentència, sinó una opinió consultiva.el comentari anterior sense signar és fet per 37.223.80.212 (disc.contr.)