Discussió:Compost

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

>què és això, de terragarra? I vermicompost no es diu, com a molt compost fet per cucs

Del que es parla és de vermicompostatge, essent el procediment diferent, però el producte final no té diferència. Llull · (vostè dirà) 11:12, 31 jul 2006 (UTC)

Vermicompostatge o vermicompost és més que correcte com a procediment per fer compost aeròbic.

A l'empordà terragada terra negra que servaeix d'adob: A Vilavertran, segons Isidre Coll, ex hortalà: és el residu del pilot d'herbes i branques. A Castelló d'Empuries, segons Maria Doñach, és la terra negra del galliner. A Cabanes, segons Genís Aguer, jardiner i viverista, és la terra negra dels camins que amb les fulles fems i aigua i les rodes i el trànsit convertien en terragada. El tècnic de Vilafant, pioners en autocompostatge, utilitza el terme. Terragada que no terregada, pot significa terra carregada. Jordi Coll Costa 16:36, 31 jul 2006 (UTC)

Primer, que abans, a l'article, hi deies "terragarra", i ara dius "terragada". Segon, que potser estàs confonent justament terragada (que no trobo a cap diccionari) amb "terregada" que i que és un terra negra, com dius. Però que en realitat són les petites restes de carbó vegetal. O sigui que sí que es pot fer servir d'adob, sí que és terra negra, però no és compost. Evidentment, als llocs que cites es pronuncia igual --83.32.71.114 17:48, 31 jul 2006 (UTC)

la paraula no ve al diccionari. A les normes de Viquipèdia:Llibre_d'estil#Llenguatge mana fer servir només paraules que vinguin com a mínim a un dels dos diccionaris normatius.

  • Compostatge, i una infinitat més de paraules, tampoc ve a cap diccionari normatiu Jordi Coll Costa 10:32, 1 ag 2006 (UTC)
La infinitat més de paraules no ho sé. Compostatge hi surt. I si no, sempre es pot mirar al termcat, per a neologismes. --81.38.191.56 10:43, 1 ag 2006 (UTC)

Aquest diccionari no és normatiu, però Aquest altre sí.

Fusió[modifica]

Trec fusió amb fertilitzant orgànic, perquè tots dos articles estan justificats i no parlen del mateix. --Jordicollcosta (discussió) 19:27, 10 maig 2007 (CEST)[respon]

Fusió amb Compost domèstic[modifica]

Inicio el títol per discutir, ja que es van posar les plantilles i no s'ha donat cap raó al respecte --Anskar (disc.) 18:15, 1 abr 2014 (CEST)[respon]

La veritat és que ara hi ha un cert embolic i molt per endreçar:
  • L'article té una secció sobre el compostatge domèstic, llarga però que no veig que digui res específic del compostatge domèstic, sinó que més aviat és redundant amb la resta de l'article.
  • Hi ha un article de compostatge domèstic, que diu alguna cosa específica, però que gran part també és redundant amb compostatge.
És possible fer dos articles presentables, i també és possible fer-ne un de sol, però s'hauria d'endreçar tot plegat. El que hi ha ara mateix dóna per fusionar-ho gairebé tot a la part general de compost i fer un paràgraf o poc més específic sobre el compostatge domèstic, que podria anar també a l'article compost (el compostatge domèstic és una part rellevant del tema del compost en general i estaria bé que tingués una secció a l'article). Ara bé, si fem això i no ampliem compostatge domèstic amb més contingut, el que hi hagi serà redundant amb el que hi haurà (o hi hauria d'haver) a compost.--Pere prlpz (disc.) 19:21, 1 abr 2014 (CEST)[respon]