Discussió:Consolat de Comerç (Buenos Aires)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure


Els següents paràgrafs no estan introduïts perquè no s'han trobat referències que avalin la veracitat d'aquestes afirmacions. Si algú troba una font fiable que demostri la veracitat o falsedat d'aquests fets, si us plau, fiqueu-ho en aquesta pàgina.

« Uns anys més tard, i havent deixat les seves tasques al consolat per fer-se càrrec de l'exèrcit enviaria una breu nota al Consolat en la que anunciava el seu grau militar i sou només per a que corrèssin fins aquell moment els seus emoluments com a secretari del Consolat, la propietat del qual no reunciava per ser un honor que volia conservar en aquest cos, indicant que d'aquesta forma que considerava la seva carrera de militar com algo necessari per al seu torn temporal, i manifestant el seu desig de retornar a la seva antiga labor de foment econòmic del consolat. »
« Com a Síndic o Director del consolat de comerç a partir del 1797, Consignatari de bucs i Tresorer dels Fons contra les invasions angleses, Ventura Miguel Marcó del Pont i Àngel va promoure junt amb altres membres de la èlit de Buenos Aires de la època la creació de l'Acadèmia de Geometria i de Dibuix de la que va redactar el Reglament i que es va obrir a la mateixa seu del Consolat a l'igual que la Escola de Nàutica i el Terç de Gallecs contribuint al foment de la cultura i de la educació a Buenos Aires. Altres membres de la èlit de Buenos Aires de la època varen ser els Días de Vivar, els Álzaga, els Belgrano, els Escalada i els Fernàndez. »