Discussió:Croades

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No s'enten gaire be la primera part, quan diu que les croades s'adreçaren contra enemics interns i externs. No s'ha definit com a intent de recuperar Terra Santa? A quins enemics interns es refereix? Seria millor reformular la finalitat o afegir objectius secundaris al principal vilenin1917es

Informació útil a posar[modifica]

Es podria afegir la informació següent:

"Entre 1095 i 1276, diversos estats europeus van impulsar les croades, expedicions per conquerir les terres de Palestina." Això és definició que crec que s'hauria de posar.

Continuo:

"...per conquerir terres de Palestina que estaven en mans dels musulmans. El terme prové de la creu que portaven com a bandera els expedicionaris o croats. Les croades van ser beneïdes pels papes, i els cristians les van entendre com una guerra santa contra l'islam, però els seus resultats militars van ser més aviats minsos" (poc satisfactoris)

RESUM: "Les croades són expedicions que, entre 1095 i 1276, diversos estats europeus i governants europeus van impulsar per conquerir les terres de Palestina que estaven en mans dels musulmans."


Les parts escrites entre cometes "" són extretes del llibre: Ciències socials, geograia i història. 2n ESO Editorial Barcanova.

Autors: Cristòfol-A. Trepat. Salvador Campamà. Jordi Vidal

La Viquipèdia diu: No copieu d'altres llocs sense permís: respecteu els drets d'autor.

Així que aviso, aquesta obra no es pot copiar litralment, es pot fer servir com a referència, espero que us hagi servit.

En el llibre diu: "Reservats tots els drets. El contingut d'aquesta obra està protegit per la llei per aquells que reproduïssin, plagiessin o comuniquessin públicament o parcialmennt, una obra literària, artística o científica. Amb qualsevol tipus de suport o comunicada per qualsevol mitjà."

--Ripo20 (Digues-me?☎) 21:29, 21 maig 2010 (CEST)[respon]

Estats[modifica]

He desfet el canvi massiu d'«estats» per «monarquies» per dos motius. Primer, no té sentit dir «monarquies» a un grup que inclou les repúbliques marítimes italianes. Segon, que el concepte modern d'Estat dati de l'edat moderna no vol dir que abans no hi hagués estats. La GEC menciona estats de l'edat antiga i l'edat mitjana, com ara «estat romà», «estat cartaginès», «estat longobard», «estat babilònic» o «estat ptolemaic», mentre que moltes altres fonts fiables (incloent-hi material docent de diverses universitats catalanes) parlen de l'«estat carolingi», l'«estat visigot», l'«estat ostrogot», l'«estat franc» i d'altres. De fet, la Història. Política, societat i cultura dels Països Catalans dedica un bloc sencer a «L'estat feudal». Per això nosaltres tenim categories com «Categoria:Estats feudals d'Europa».—Leptictidium (digui) 09:55, 14 març 2022 (CET)[respon]