Discussió:Eivissa (municipi)

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Ciutat d'Eivissa o només Eivissa? Des dels Decrets de Nova Planta l'Ajuntament es va dir "Ciudad de Ibiza", però tradicionalment els eivissencs van continuar dint-li "Vila". El 1979 va canviar oficialment a "Ajuntament d'Eivissa" [1]. El nom de "Ciutat" ha sigut un formalisme històric que no ha tingut tradició en la toponímia local i ja no és oficial.

Proposo que es tregui el redireccionament de "Eivissa" a "Illa d'Eivissa", que es canvïi el contingut de "Ciutat d'Eivissa" a "Eivissa" indicant que es tracta del municipi i no de l'illa, i que es redireccioni "Ciutat d'Eivissa" a "Eivissa". --VRiullop 10:20 3 jul, 2005 (UTC)

No hi estic gaire d'acord, em sembla que Eivissaes deu utilitzar mes sovint per referir-se a l'illa que al municipi. Si de cas, fem-hi una pagina de desambiguacio, que enllaci a Illa d'Eivissa i a Vila d'Eivissa, o Eivissa (municipi), o el que convingui. Xevi 15:33 3 jul, 2005 (UTC)
Em sembla bé. En qualsevol cas cal eliminar "Ciutat" com a entrada principal i explicar-ho a la història del municipi. Prefereixo el nom Eivissa (municipi) ja que "Vila", encara que és el nom tradicional, no és l'oficial, i de fet és una ciutat. Miraré de desenvolupar una mica tota aquesta història. --VRiullop 17:16 3 jul, 2005 (UTC)