Vés al contingut

Discussió:Església de la Mare de Déu del Roser de Súria

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta de millora[modifica]

El principal fet a millorar seria la informació que dona, ja que és breu i poc entenedora, alhora que repetitiva i treballada sense un ordre clar.

Proposo fer un canvi afegint-hi una introducció més detallada on aparegui un breu context històric de l'edifici (introduint la primera construcció de l'església romànica del segle XI). També s'hauria de parlar dels promotors de l'edifici (si es coneixen) i del bisbat que hi actua. A més, parlaria lleugerament dels diferents canvis que ha patit durant els anys.

En segon lloc, canviaria l'apartat de "descripció" fent-lo molt més ampli i amb descripcions més detallades de l'arquitectura i la decoració que l'acompanya. Es podria dividir en subapartats com: l'interior, l'exterior i el campanar (ja diferenciat), explicant en cada subapartat les diferents etapes de remodelació que ha patit; o també dividint l'apartat en subapartats segons els diferents períodes quan l'edifici ha patit modificacions, detallant cada una d'aquestes etapes i explicant els diferents canvis que s'hi van realitzar. En tot cas, s'hauria de diferenciar explicativament quins canvis són de cada època, que conservem d'aquestes intervencions, i que no (si ho sabem). També falta parlar de les decoracions que té l'edifici, com ho són els esgrafiats de la façana.

Pel que fa a l'apartat "història", falta informació, la que hi ha és poc clara i molt general. Caldria un apartat més detallat, entenedor, coherent i menys repetitiu. Aquest apartat el col·locaria abans del de "descripció", just després de la introducció, per tal de fer les descripcions fent referència a la seva història.

Per tal de fer un bon article s'hauria d'afegir la bibliografia, que no apareix, i per conseqüència augmentar l'apartat de referències.

Finalment, afegiria més imatges per il·lustrar el que es detalla en el text. Jar18 (disc.) 17:56, 30 nov 2022 (CET)[respon]