Discussió:Esteve Terrús

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sobre el esment de la procedència d'aquest pintor[modifica]

Trobo molt legítim que persones catalanoparlants (o del valencià o del balear) sentin i pensen que la regió on aquest pintor va néixer forma parte de la mateixa entitat històrica, sociocultural i fins i tot nacional que Catalunya, especialment si hi ha motius històrics com que aquesta regió ha pertanyut a la mateixa corona que Catalunya.

Però cal tenir en compte que allò de Catalunya del Nord és una concepció sociocultural i en tot cas relacionada amb l'entitat nacional. També que aquesta regió (on Esteve Terrús ha nascut) conforme a la manera de organització social feta servir a aquella època (els estats i les entitats relacionades amb els estats són una manera d'organització social) pertany al estat francès, i dins aquest al departement (organització territorial francessa) de Pyrénées-Orientales. També a la comarca històrica del Roselló. Però de cap manera a la organització territorial aplicada es manifesta relació del lloc on va néixer Esteve Terrús amb Catalunya. (Dient això no vull dir que això sigui el correcte, ni tampoc estic reprotxant indirectament a qui pensi que aquesta regió pertany d'alguna manera a la mateixa entitat que Catalunya).

Jo trobo que, almenys, cal esmentar d'alguna manera que el lloc on va néixer aquest home pertany als entitats governamentals fetas servir à l'època del pintor (França i Pyrenées-Orientales). Això independentment de quant això sigui legítim o no o correcte nacionalment. Jo veig que el últim assumpte esmentat a la frase anterior no fa al cas per esmentar el que he expressat a aquest paràgraf.

--Yolanda95 (disc.) 19:58, 22 maig 2018 (CEST)Yolanda95[respon]