Discussió:Front Nacional d'Alliberament del Vietnam

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Millores a l'article[modifica]

En aquest article manca una falta de context històric que inclogui la guerra d'independència contra França, la divisió de Vietnam en dos i la guerra freda com a antecedents de la formació i configuració del Viet Cong. Per solucionar-ho s'hauria de contextualitzar millor el sorgiment del moviment amb relació al context internacional i nacional. Per profunditzar en el context historic es podria utilitzar l'obra de Raquel Barrios "Breve historia de Vietnam".

Per altra banda, falten els objectius, les funcions, l'organització interna, el reclutament de membres i l'estructura de lideratge del Viet Cong, els suports que rebia l'organització, zones on operava i com ho feia... També es podria parlar de la seva interacció amb la població civil per guanyar-se el seu suport o com administraven les àrees de control. Per tractar aquests aspectes interns del moviment es podria usar l'obra de Carlo Melé "El Vietnam: estrategia y táctica de la revolución".

Finalment de forma més general, el seu paper en la guerra i les conseqüències que va tenir, encara que es menciona, es pot tractar més àmpliament l'impacte del Viet Cong i la seva implicació en la guerra en els Estats Units.

La forma és correcta encara que és recurrent l'ús de frases curtes en forma de paràgraf que simplifiquen el contingut.

No ho dubteu, Llanceu-vos-hi!. --LouPeter (discussió) 18:03, 28 des 2023 (CET)[respon]