Vés al contingut

Discussió:Futbolistes catalans als Mundials i Eurocopes

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Si inclous a Reina com a català tot i ser nascut a Madrid, no hauries d'incloure també a l'Iniesta, jugador format a Barcelona? Jo només inclouria als estrictament catalans per si de cas...

Jo tampoc estic d'acord amb que jugadors com Reina o Iniesta estiguin inclosos, cap dels dos son nasctus a territoris on es parli català i tampoc incloiria a jugaros com Iniestat tot i que sinó vaig errat ha jugat algún partit amb la selecció.--Baggio (missatges) 20:36, 3 set 2006 (UTC)
No estic d'acord en que ara es posin en aquesta categoria els jugadors valencians i mallorquins. Millor fer un altre article amb els valencians i un altre amb els mallorquins. Sobre en Celades, em penso que encara que nascut a Andorra, va viure molts anys a Catalunya des de petit i a més la nacionalitat andorrana tampoc la té perquè els seus pares tampoc eren d'allà així que el podem considerar català 100%.

El criteri oficial de la Federació Catalana per considerar futbolistes catalans (aquells susceptibles de jugar amb la selecció catalana) són els nascuts a Catalunya o formats al futbol base català. Per aquest motiu estan inclosos Amor, Carrasco i Reina. El cas de Nadal no seria vàlid ja que no fou format a Catalunya. Respecte a Iniesta, podria ser inclòs pels critèris oficials, tot i que personalment em costa fer-ho. Celades és català 100x100. A algun estudiós prodria fer un article amb jugadors valencians com Puchades, etc; i balears, tot i que en aquest cas Nadal és l'unic si no tinc mal entès. --Felato 14:27, 4 set 2006 (UTC)

Jo tampoc veig massa clar classificar a l'Iniesta com a català, però bé, si ha fins ha jugat amb la selecció, doncs tampoc li deu importar massa que se li consideri. El que no entenc és perquè pels mateixos motius que es considera català a l'Iniesta no s'hi considera al Messi o al Motta.