Discussió:Indira Gandhi

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

He posat l'etiqueta de sospita de falta de neutralitat per les següents raons:

1- Valoració sense aportar dades:

 Estratega i pensadora política brillant...[]

Exactament, perquè? perquè se la considera brillant? Quines decisions va pendre, o quines aportacions, en estratègia i pensament, la fan mereixedora d'aquest qualificatiu per no ser equiparada a la resta de estrategues i pensadors ordinaris?

2- Teorització sobre el què hauria d'haver estat o el què podria haver arribat a ser:

 []...Com a dona ocupant la posició mes alta del govern dins una societat molt patriarcal,
 s'hagués pogut esperar que Indira Gandhi fos una governant passiva...[]

Seria més adequat definir solament el marc social que l'envoltava, i si es vol destacar que no va ser una figura passiva, però el condicionament de s'hagués pogut esperar que fos una governanta passiva... també es podria afirmar que s'hauria pogut esperar que ni hagués estat governanta per poder-se esperar, es poden esperar moltes coses...

3- Dir això i no dir res és gairebé el mateix:

  []...però les seves accions no s'aturaren de demostrar el contrari.

Demostra al contrari de ser passiva, però com? feia trobades diplomàtiques remarcables? o va ordenar accions militars? Es va implicar amb els problemes del seu poble? Va emprendre accions que van tenir conseqüències internacionals o solament nacionals? etc.


Haig de dir que sóc una quasi total desconeixedora d'aquesta figura. De fet hi he arribat perquè em toca estudiar temes on hi surt anomenada i volia saber quelcom més. Per això mateix, m'ha sobtat el que en una primera impressió m'ha semblat més una valoració que una aportació objectiva que m'aclarís més la meva perspectiva sobre ella, i em permetés fer-me'n una opinió pròpia. Y tú, què en penses? Naturagirl 03:06, 25 mai 2006 (UTC)