Vés al contingut

Discussió:Informació i Documentació

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

https://listserv.rediris.es/cgi-bin/wa?A2=IWETEL;621b980e.1507b Crisi als Graus i Masters d'InfoDocu: escàs interés. Causes: mala orientació, neologismes. --Hienafant (disc.) 18:14, 15 jul 2015 (CEST)[respon]

https://www.researchgate.net/publication/259381708_Treball_Final_de_Grau_en_Informacio_i_Documentacio_a_la_UOC_Oportunitats_per_a_la_millor_insercio_laboral

Tracta sobre la visió dels alumnes en estar acabant la carrera, a continuació resumeixo el document:


1. Competències ofertes pel grau:

Pots optar a ser bibliotecari, analista de la informació, gestió de la informació, estructuració i implementació dels sistemes corresponents als departaments dedicats - arquitectura de la informació, gestió de sistemes d'informació que busquin aconseguir un benefici i un seguit d'avantatges per l'entitat a la qual serveixin.

2. Les tres vies ben diferents per realitzar el TFG:

a) Pràctiques externes:

Resulten ser una forma enriquidora d'aprendre. Val a dir que la majoria dels estudiants d'aquets grau provenen de Batxillerat i que la "dispersió o conjunt de distraccions" causades per la suma de responsabilitats afegides a la pròpia realització del grau, afecta directament a l'alumnat en el moment de decidir quines pràctiques farà tot deixant escapar alguna oportunitat.

b) La via del Projecte professional:

Utilitzada per aquells estudiants que estiguin treballant ja sigui en algun àmbit relacionat amb la carrera o simplement exercint una altre professió, està pensada per millorar el seu "posicionament" com a professionals que són.

c) La via del Treball d'investigació:

Serveix per aquells que estan interessats en aprofundir sobre un apartat concret del grau i volen investigar i anar més enllà. En base el perfil de l'estudiant el tutor que és qui coneix millor l'alumne farà tot el possible per ajudar-lo a encaminar-se cap al "procés personalitzat" que li resulti més adient, entenent com a procés una de les tres vies anteriorment mencionades.

3. Autoavaluació de competències:

Obliga als estudiants a valorar-se a si mateixos tant a nivell qualitatiu com a nivell quantitatiu i permet als tutors concloure si realment hi ha una relació entre la part teòrica del treball i la part pràctica.

4. La visibilitat fora del context acadèmic, Inici de la reputació en línia:

Es busca promoure a l'alumnat com si d'un "aparador" es tractés per mitjà d'un seguit de recursos socials i professionals: Creació d'un currículum europeu, presentació dels millors TFGS en format de article, etc.

Referència bibliogràfica en estil APA:

López-Borrull, A.[Alexandre]. (2012). Treball Final de Grau en Informació i Documentació a la UOC Oportunitats per a la millor inserció laboral. ResearchGate. https://www.researchgate.net/publication/259381708_Treball_Final_de_Grau_en_Informacio_i_Documentacio_a_la_UOC_Oportunitats_per_a_la_millor_insercio_laboral

--Josep2022 (disc.) 14:30, 29 oct 2022 (CEST)