Discussió:Interior a l'aire lliure

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

OTRS[modifica]

No arxiveu aquesta nota
No arxiveu aquesta nota

--Kippelboy (disc.) 09:54, 17 oct 2012 (CEST)[respon]

Proposta de millora[modifica]

Tot i que la composició de l'article actual engloba una visió general de l'obra Interior a l'aire lliure de Ramon Casas, és cert que, per tal de realitzar una entrada completa sobre tots els aspectes (de caràcter variat) que envolten l'obra pictòrica, seria necessari l'addició de diversos apartats que, a part de dividir i complementar la informació que ja es troba correctament exposada a través d'una redacció, personalment, exquisida; ajudessin a comprendre els diferents fonaments que subjecten la peça. Tota aquesta construcció, a més, es podria dur a terme mitjançant una més ampliada bibliografia i l'ús de referències en el text, mostrant rigor en la recerca dels continguts.

Per començar, seria legítima la construcció d'una introducció a l'obra d'una manera generalitzada, preludiant el contingut que es tractarà amb més extensió en els següents apartats i aportant una visió global de la informació i les dades tècniques de la peça, juntament amb un breu comentari sobre la descripció iconogràfica i històrica.

Així, tot i que la figura de Ramon Casas ja ha estat extensament estudiada, seria apropiat un breu text biogràfic referent a l'autor, contextualitzant, fins i tot, l'obra pictòrica en qüestió dins del sintètic text sobre el seu recorregut artístic.

D'aquesta manera, seria interessant un següent apartat que tractés la història de la pintura, des de la seva creació, viatjant per les exposicions o col·leccions a les quals ha format part i, d'entre altres possibles aspectes històrics relacionats amb la peça, finalitzant la trajectòria amb el seu estat i emplaçament actual.

Seguidament, l'existència d'un apartat dedicat exclusivament a l'anàlisi formal de l'obra seria atractiva. Les ja redactades idees sobre la composició, la llum i el color inspiren la necessitat d'estendre una secció centrada en la bellesa i delicadesa de la manera de fer de Ramon Casas, enaltint la tècnica i la seva qualitat plàstica i estètica.

Finalment, i com a última proposta de millora, seria apropiada l'ampliació de la informació ja aportada al paràgraf existent en l'article: la identificació de personatges i espai a mode, gairebé, de descripció iconogràfica. Així, un apartat dedicat a l'anàlisi de les accions, de la localització i entorn plasmats en la pintura, i els naturals personatges retratats per Casas, així com les referències o possibles connexions amb altres obres de l'autor, ocuparia un espai rellevant en la constitució d'Interior a l'aire lliure.

Alegria Bigorra Bergés (disc.) 20:27, 8 nov 2022 (CET)[respon]