Discussió:Joan Moll Marquès

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Joan Moll i la Fundació ACA[modifica]

La Fundació Musical ACA descriu Joan Moll i Marquès com a mestre, investigador i pianista excepcional, així com membre destacat de la trajectòria de la Fundació, de la qual és patró fundador. Hi va ser al primer Encontre de Compositors de 1980. I també quan es va posar la primera pedra de la Sala del Piano el 1987.

Joan Moll va ser un dels impulsors tant de les activitats de la Fundació com del segell d’Unió de Músics, com també de la recuperació i reivindicació dels músics i compositors mallorquins. De més a més, l’unia amb Antoni Caimari la passió pel compositor Frédéric Chopin, entorn del qual ha editat diversos treballs.

Les seves col·laboracions amb la Fundació estan registrades a les Nits Bielenques, els Simposis de l’orgue històric i els Encontres de Compositors.

De més a més, amb el segell de Músics ha publicat nombrosos treballs especialment dedicats a recuperar l’obra de compositors mallorquins. Així ho podem constatar:

Vinils: B1 - “Antoni Torrandell” (Sonata per a violoncel i piano, op. 21);

Vinil B-3 “Música Pianística Balear”, interprenant obres de Miquel Marquès, Miquel Capllonch; Antoni Matheu; Gaspar Aguiló; Jaume Mas Porcel; Joan Maria Thomàs; Antoni Torrandell; Baltasar Samper; Llorenç Galmés; Fermí Marí.

CD-17 “La meva amiga la música”, amb obres de Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Grieg, Chopin, Brahms, Debussy, Casella i Bach.

CD-20 “Antoni Torrandell” Sonata per a violoncel i piano.

CD-69 “Música Pianística Balear”, juntament amb Antoni Caimari, Miquel Estelrich, Cecilio Tieles, Xavier Prohens, Montse Orfila i Maria Victòria Lasalle.

CD-77 “Miquel Capllonch”, Obres per a piano

CD-124 “Jaume Mas Porcel” Obres per a piano i cançons, juntament amb altres autors.

El 2008 va rebre el I Reconeixement 14 de novembre, que otorga la Fundació ACA a aquelles persones que han estat cabdals en la trajectòria de la Fundació.

És, en efecte, el primer dels catorze distingits (a més de Joan Parets; Jaume Pallicer; Llorenç Barber; Tano Pomar i Antoni Gost; Pere Bonnín; Miquel Bennàssar, Arnau Reinés i Antoni Mulet; Josep M. Mestres Quadreny; Xavier Carbonell; Gaspar Aguiló; Antònia Serra i Antònia Buades; Antoni Caimari; i Antoni Torrens.

A l’homenatge a Antoni Caimari Alomar el 2020 hi participà amb un article titulat “Un exemple de generositat i dedicació a la música”.

Que la terra us sigui lleu.

Podeu consultar les seves aportacions a la història de la música a través d’ACA a la Biblioteca Digital de la UIB: Miquel àngel tortell (disc.) 20:08, 3 des 2023 (CET)[respon]