Discussió:País Valencià/3

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Canviar el nom de País Valencià pel Comunitat Valenciana

Hola, sóc un oriolà i m'agradaria que canviaren tant el nom de País Valencià com el de País Basc per Comunitat Valenciana i Comunitat Basca perquè està clar que són comunitats, NO països. L'únic país és Espanya, no el País Valencià o País Basc a si que els nacionalistes s'aguanten. Fins que la Comunitat Valenciana o la Comunitat Basca no es facen independents que no s'anomenen "PAÍS".Si pregunteu a qualsevol valencià, de segur que diu que aquest territori s´anomena COMUNITAT VALENCIANA, no país valencià. A més, en quasi totes les viquipèdies, per no dir totes, diuen "Comunitat Valenciana". Per favor canviar el nom del País Valencià i del País Basc pel de Comunitat Valenciana i Comunitat Basca. el comentari anterior sense signar és fet per 81.35.184.135 (disc.contr.) 18:21, 12 maig 2007

No estic d'acord. --Folto 18:58, 12 maig 2007 (CEST)
Anònim: Hauries de llegir el significat de país al diccionari. País no sempre és sinònim d'Estat independent. A més a més, el nom oficial del País Basc en castellà i euskera és... País Basc. Si no t'agrada hauries de reclamar als diputats de les Corts que van aprovar el seu estatut d'autonomia i dir-los que s'han equivocat, que l'únic país és Espanya. En aquest article es fa ús del nom comú i/o tradicional: País Valencià. Jo no m'oposo a canviar-lo al nom oficial, però el consens prefereix conservar el nom tradicional. --Dúnadan 19:01, 12 maig 2007 (CEST)
No cal preguntar a qualsevol valencià. Entre els viquipedistes valencians hi ha consens en quant al nom. Lingüísticament és clar que país és territori i comunitat és la gent. Acadèmicament és clar l'ús majoritari entre les obres de referència en català. Políticament ja s'explica quin és el nom oficial. Els diferents noms, els usos i les interpretacions, ja estan explicats a Denominacions del País Valencià. --VRiullop (parlem-ne) 19:45, 12 maig 2007 (CEST)

Perdona'm, però crec que estic equivocat. La denominació comú es COMUNITAT VALENCIANA y no pais valencià. Si veus que m'estic equivocant digues-me'l ja el comentari anterior sense signar és fet per 217.125.197.147 (disc.contr.) 14:44, 5 jul 2007

Atesos els comentaris anteriors (i d'altres que ja han estat esborrats), per tal d'aconseguir la màxima neutralitat possible i, potser, per assolir un major nombre de participants catalanoparlants, sense importar la seva ideologia política o preferència electoral, jo sóc partidari de reanomenar l'article al nom estatutari de "Comunitat Valenciana". Jo no canviaria res de la introducció, que comença amb el nom de País Valencià, només traslladaria el contingut (o més aviat, reanomenaria la pàgina) a Comunitat Valenciana. --Dúnadan 15:17, 5 jul 2007 (CEST)
No crec pas que tota aquesta gent queixosa per una simple qüestió toponímica tinguen cap voluntat de participar a la Viquipèdia. Jo crec que tal com està ara ja va bé. El nom de "País Valencià" és enciclopèdicament i acadèmicament justificable, només cal mirar les referències acadèmiques en matèries d'Història o Geografia que s'imparteixen a les universitats valencianes, sense comptar que, a més, és el terme més utitilitzat en català. Per tant, no és una competència de la comunitat viquipedista decidir quin nom s'ha de fer servir segons el seu benefici o gust propi, sinó segons les fonts externes. "País Valencià" es refereix al territori en qualsevol moment de la Història, especialment a partir del segle XVIII, i "Comunitat Valenciana" és una entitat política actual moderna, tal com reflectix l'article. Salutacions. --Joanot Martorell 18:17, 5 jul 2007 (CEST)
Estic d'acord amb tu en tot, llevat de la teva apreciació sobre la decisió segons el "benefici o gust propi dels viquipedistes sinó segons les fonts externes", perquè l'Estatut d'autonomia valencià també és una font externa vàlida i ha establert un nom actual i oficial del territori tan vàlid com el nom tradicional i històric. Abans es deia Zaire, ara és Congo; abans es deia Leningrad, ara es Sant Petesburg, abans es deia País Valencià, però el nom actual del territori és "Comunitat Valenciana". Això no vol dir que no puguem parlar del territori en qualsevol moment de la història si fem ús del terme contemporani per al títol de l'article. La història de Mèxic no es limita a l'oficialitat del seu nom actual sinó que es remunta a les èpoques en què ni tan sols existia la tribu dels mexiques de la qual es derivaria el nom d'un país que abastaria regions molt més àmplies que no pas qualsevol altre estat històric de la regió.
Jo no tic cap motivació política i la meva proposta no es basa en el meu benefici ni gust propi, sinó en fer ús d'un nom que és tan vàlid i apropiat com l'altre. Encara que la política de la viquipèdia quant als topònims és fer ús del nom tradicional, jo penso que (1) aquesta política no es restrictiva i (2) definir la "tradicionalitat" (sic meu) d'un nom és subjectiu. El contingut de l'article, que em sembla extraordinari (de fet, jo vaig proposar-lo com a article de qualitat) és la cosa més important; els títols de País Valencià o Comunitat Valenciana (de fet, l'article parla de la Comunitat Valenciana en la seva estructura política) són igualment vàlids. Si la majoria s'hi oposa, doncs no canviem res. Però evitaríem un munt d'actes vandàlics amb un títol igualment neutral i igualment vàlid. En altres paraules, l'article no perd qualitat si es reanomena a "Comunitat Valenciana".
--the Dúnadan 05:49, 6 jul 2007 (CEST)
Primer que res, no t'ho prengues com una crítica personal, perquè jo no pretenia, en cap cas, acusar ningú, de voler canviar a un altre nom simplement perquè no li agrade. Això hi hauria estat una mostra de menyspreu que jo no tinc cap necessitat, ni motius, ni justificacions per a fer-lo amb cap usuari, i menys a gent com tu.
Quan vaig dir que no s'han de decidir segur "benefici o gust propi" em referia a la Comunitat Viquipedista en general. És a dir, que perquè els viquipedistes estiguem "cansats" de que hi persistisca actes vandàlics contra un article això no és una justificació per a canviar res. Ans al contrari, si hi cedim per persistència vandàlica, al final hi aniran a per més actes vandàlics encara ja que hi veuen benefici.
Per altra banda, jo no sóc gens partidari de reobrir el debat, entre altres motius, perquè no veig justificacions importants que canvien el següent fet: L'ús del terme PV és clarament en posició avantatjosa en la llengua catalana hui dia que no tant el de CV encara que ambdós termes són igual de vàlids. A més a més, els que defensen un fet diferent del que acabe d'exposar, què vols que et diga, tampoc és que s'ho hagen currat gaire per a argumentar el seu punt de vista i, per tant, no crec que siga mereixedor de reobrir el debat.
És més, tota aquesta onada de queixes barroeres i sectàries per part d'usuaris anònims respon a un tema d'actualitat hui dia al País Valencià: el govern de la Generalitat valenciana del PP vol tancar els repetidors d'antena que ens permet vore els cinc canals de televisió catalans al País Valencià i, a més, es nega a un acord de reciprocitat si les televisions catalanes continuen emprant el terme País Valencià o Països Catalans. Aquest tarannà tan peculiar, com podem comprovar-lo, és exactament el mateix que dels usuaris que es queixen d'una manera poc educada. --Joanot Martorell 10:42, 6 jul 2007 (CEST)
Estic amb en Joanot en que no hi ha motius per canviar. El fons de la qüestió, que crec que no s'ha dit i ara m'aventuro amb una afirmació sense referències i que pot semblar gratuïta, és que la denominació de Comunitat Valenciana és majoritària entre castellanoparlants i en canvi País Valencià és majoritari en català-valencià, i em refereixo a ús acadèmic i no a estadístiques de carrer. En les connotacions i motivacions que pugui tenir una o altra no hi hauríem d'entrar. Estic a punt de vacances i ara no tinc temps d'anar a una biblioteca, però és fàcil agafar totes les enciclopèdies i obres de referència en català i comprovar-ho. Un apunt: tant a la Universitat de València com la d'Alacant donen l'assignatura de Geografia del País Valencià. Justament a la llarga bibliografia de l'assignatura a Alacant es pot comprovar que el 80% d'obres en valencià usa País Valencià, en canvi, en castellà és el 12% [1]. --V.Riullop (parlem-ne) 11:52, 6 jul 2007 (CEST)
Jo també estic d'acord amb en Martorell. --Jordicollcosta (discussió) 12:20, 6 jul 2007 (CEST)
Jo no estic d'acord en Martorell. --Javiapte 17:18, 4 set 2007 (CEST)

Usuari blocat

Aquestes edicions per part de l'usuari anònim que es connecta des de la IP 217.125.197.147 es considera de vandalisme greu, ja que es modifiquen intervencions alienes d'altres usuaris, a més de modificar la seua pròpia edició molt després d'haver-lo publicat. Aquesta IP estarà blocada per 3 dies. --Joanot Martorell 18:35, 5 jul 2007 (CEST)

El nom

Perdoneu però crec que hi hauria de ser el nom de la pàgina Comunitat Valenciana ja que en la viquipèdia el nom de la pàgina és el comú i el nom comú és COMUNITAT VALENCIANA, que dóna la casualitat que és com l'oficial. La paraula País Valencià només ho usen alguns partits polítics i els independetistes. Però que quede clar que el nom comú és COMUNITAT Valenciana, no País Valencià. Per això s'hauria de posar JA el nom de COMUNITAT VALENCIANA i que no es discutisca mes. Ye sec que aquest tema ya ha sigut discutit pero crec que es debería canviar. Gràcies

--Ginés Sánchez 12:38, 5 set 2007 (CEST)

T'has saltat les Preguntes Més Freqüents (PMF). Si es posen és precisament per evitar el que acabes de fer, que és que es vagi repetint el mateix tema en diferents punts de la pàgina de Discussió. Hauries d'haver seguit aquell enllaç. --Daniel D.L. 13:25, 10 set 2007 (CEST)
D'acord, ja me l'he llegit i no estic d'acord. La denominació comú tant en espanyol com en valencià és Comunitat Valenciana. Però com vos lo el tinc dir? La denominació comuna és Comunitat Valenciana. Els únics que usen la denominació País Valencià són alguns polítics i independentistes, però no em diguen que són la majoria, perquè els que goviernan per majoria són el PP i no veig que s'anomenen PPPV, sinó s'anomenen PPCV òssia Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Però fora de polítiques, les denominacions dels articles no són les denominacions comunes? Llavors per que no es respecta la denominació comuna? Que algú me l'explique. I que a ningú se li ocórrega dir que la comuna és País Valencià perquè llavors demostrarà que és panoli. No se si la denominació comuna a Catalunya és País Valencià però a la Comunitat Valenciana és Comunitat Valenciana. Jo no estic disposat que els catalans comencen a governar a València. La denominació l'ha de posar la majoria, però que siguen valencians. Això és tot. Si m'equivoque que algú em corregisca ja.

--Ginés Sánchez 19:49, 4 nov 2007 (CET)

Como ja a passat bastant temps (un mes) i nungú m'ha contestat reanomene la pàgina a Comunitat Valenciana.

--Ginés Sánchez (discussió) 20:00, 10 des 2007 (CET)

OLE, LO QUE FALTABA!!! SE PROTEGE LA PÁGINA PARA QUE NO SE RENOMBRE!! ESTO ES EL COLMO; Y ESTO ES LA ENCICLOPEDIA LIBRE, DONDE SOLO SE PONE LOS QUE UNOS QUIEREN, SIN RESPETAR LA OPINIÓN DE LA MAYORIA DE LA GENTE. EL NOMBRE COMÚN ES COMUNIDAD VALENCIANA, NO país valencià. A LA GENTE NORMAL DE LA CALLE, POR LO MENOS EN DONDE YO VIVO Y EN LOS LUGARES QUE HE VISITADO, NO LE GUSTA DECIR país valenciano. DICEN COMUNIDAD VALENCIANA, O EN LUGARES VALENCIANOPARLANTES COMUNITAT VALENCIANA. ME VOY DE ESTA WIKIPEDIA A LA WIKIPEDIA EN ESPAÑOL. ESTAS SON MIS ÚLTIMAS PALABRAS AQUÍ. ADIOS.

--Ginés Sánchez (discussió) 20:11, 10 des 2007 (CET)

àmbits territorials

Trobe inexacte el mapa amb els diferents "àmbits" del país valencià, pel que fa a la conca del riu xúquer. També tenim un tros de país que pertany a la conca del segura, per què no està inclosa? o totes, o no cap.

81.202.65.228 18:19, 26 set 2007 (CEST)

Jo soc Valencià

Jo soc Valencià i el meu comentari és per a tots els valencians que deurien llegir el seu propi estatut d'autonomia, ja que es cert que el terme Comunitat Valenciana es l'oficial però no únic, ja que també es poden usar tant PAIS VALECIÀ com regne de valencia. --81.35.51.233 17:14, 13 oct 2007 (CEST)

El País Valencià no existix

Es una invenció dels catalans per a anexionarse el territori del Regne de València. Els catalans esteu sent enganyats sobre la realitat a València, no teniu ni idea de la realitat valenciana.

Entre atres, el nom es Comunitat Valenciana, no País Valencià. Esteu inventantse un País que no existix.el comentari anterior sense signar és fet per 85.59.163.178 (disc.contr.) 13:45, 9 oct 2007 (CEST)

Es esta la pàgina de discussió de l'artícul? a les hores per què esborreu el que no vos agrade politicament? Això es manipular

Per què esborreu el que no es acord amb la vostra ideologia política d'aquesta pàgina de discussió?

Es increible el grau de manipulació d'aquest vikipèdia.

mireu l'historial d'aquesta pàgina i voreu com es veritat el que dic. Algú es dedica a esborrar el que no es acord amb certa ideología política. Aquesta pàgina esta per a dicutir els canvis, pero hi a gent que no li agrade que li discutisquen, el que no es correspon amb la seua ideología política, pam..., ho borre tot. No està gens clar això.el comentari anterior sense signar és fet per 85.60.4.163 (disc.contr.) 01:53, 5 des 2007

comunitat valenciana?

em pregunte si n'hi ha alguna forma de saber la quantitat de gent que entra a esta pàgina buscant al buscador les paraules "comunitat valenciana" i quantes ho fan buscant "pais valencià"

perque em jugue els collons a que son molts mes els que han posat comunitat valenciana, ja que es el nom oficial i el que es mes conegut i usatel comentari anterior sense signar és fet per 83.45.239.228 (disc.contr.) 03:56, 19 des 2007 (CET)

Digueu-me pesat, però jo crec que hauríem de revisar criteris. Jo no crec que hi hagi res més de neutral que el nom oficial. Jo no canviaria el contingut de l'article. Totes les referències de la denominació de "País Valencià" són vàlides ja que el nom és vàlid i ha estat utilitzat per moltes enciclopèdies en llengua catalana i és una denominació històrica. Tanmateix, jo reanomenaria aquest article a Comunitat Valenciana que és el nom oficial i, crec, el més neutral. Tot i que "País Valencià" és una de les denominacions del territori en català (sobretot a Catalunya), no és pas l'única denominació. Perquè no posem millor la denominació oficial com a títol de l'article i expliquem totes les diverses denominacions en la introducció? --the Dúnadan 00:18, 12 gen 2008 (CET)
Aquesta discussió és tant vella com la Viquipèdia i ja no se sap quins són els arguments nous i quan estem repetint els mateixos que estan escampats per un munt de pàgines. Recapitulem i omplim la pàgina Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià per tenir un lloc de referència, a ser possible sense punts de vista personals i amb arguments amb referències. --V.Riullop (parlem-ne) 12:43, 12 gen 2008 (CET)
Ja m'he llegit els dos enllaços (el que dius, i Denominacions del País Valencià). No hi ha cap sondeig, cap votació, i en el primer, no ni ha cap "argument en contra" del País Valencià, la qual cosa em sorprèn, perquè estic segur que n'hi ha molts. (Vegeu la darrera intervenció de Rafa aquí). I n'hi ha hagut moltes més. És clar que és un tema controvertit, i jo seré el primer a demanar fonts verificables. Segons la discussió, es presenta la GREC, una enciclopèdia catalana com a font verificable. Jo tinc dues preguntes/comentaris: (1) No hi ha cap enciclopèdia o font valenciana que pugui utilitzar-se com a referència? Crec que el que diguin els valencians sobre si mateixos (en fonts serioses i verificables) és més rellevant que no pas el que diguin els catalans o els balears. Amb el mateix criteri, l'article sobre Mèxic d'es.wiki és México i no pas Méjico, segons l'ortografia local. (2) També es justifica el terme "País Valencià" amb l'Estatut d'Autonomia, ja que recull el terme al Preàmbul. Però el Preàmbul també recull un altre terme: Regne de València. I cada persona escull el terme que més l'agrada, sovint segons les seves preferències polítiques. No us sembla més neutral, triar el terme oficial que prové, no d'una font terciària i no valenciana (com la GREC), sinó d'una font primària i aprovada pels valencians mateixos (l'Estatut?).
No vull dir que hem d'eliminar les referències a la denominació "País Valencià". Són vàlides i verificables. Però, potser, seria més neutral que el títol de l'article sigui Comunitat Valenciana.
--the Dúnadan 04:07, 13 gen 2008 (CET)
Ho tens a la pàgina de referències. Són les pròpies universitats valencianes les que fan servir en un 62% del seu fons bibliogràfic el terme PV en comptes de CV. Tots els mitjans de comunicació valencians en valencià, que seran pocs però és el que hi ha, fan servir PV en comptes de CV, tret dels mitjans pùblics de la RTVV que diuen CV, òbviament. Dels quatre partits polítics que hi han a les Corts Valencians, un, el PP, fa servir CV, mentres que els altres tres, PSPV, EUPV i BNV, fan servir PV. Xicos, això està més clar que l'aigua des de fa de temps. --Joanot Martorell 09:30, 13 gen 2008 (CET)
On és la pàgina de referències?--the Dúnadan 17:54, 13 gen 2008 (CET) Ja l'he vista i m'he llegit les referències. Encara que crec que seria més neutral fer ús del nom oficial. Com he dit, les enciclopèdies catalanes serien, al meu parer, una font secundària. He vist també que tu mateix has afegit més enllaços externs com a arguments a favor ahir i avui. (En altres paraules, són arguments per defensar l'status quo, o ha hagut un debat formal?) Tots, llevat de l'Estatut d'Autonomia, provenen de fonts catalanes. El fons bibliogràfic universitari no precisa ni l'any de publicació (abans de la institució de la comunitat autònoma com a tal o després), ni l'origen (Catalunya, les Illes Balears, o el País Valencià mateix). I el nombre d'entrades de Google no em sembla un anàlisis estadístic seriós. (És clar, només parlant poblacionalment, que hi haurà més pàgines catalanes que no pas valencianes, un biaix numèric inherent a Internet, així com hi ha més pàgines nord-americanes que no pas britàniques). Què passa amb els arguments dels altres editors que s'hi oposen? On són? Suposo que ells mateixos també podrien posar molts enllaços (des d'una perspectiva político-social diferent). Com triem una solució, la posició que tingui més enllaços externs, sense importar l'origen? O més aviat, el nom oficial? L'status quo actual, és un "consens" de fa 4 anys que no s'ha canviat, malgrat l'oposició constant de molts editors valencians o una decisió majoritària i votada?
--the Dúnadan 22:57, 13 gen 2008 (CET)
La pàgina Viquipèdia:Temes controvertits/País Valencià s'acaba de començar i està inacabada. Sobre la GEC haig de dir que no és exclusivament catalana. Sense analitzar la biografia dels col·laboradors, es poden veure 15 catedràtics o professors d'universitats valencianes. En concret, l'entrada País Valencià està coordinada per Rosselló i Verger, catedràtic de geografia a la Universitat de València i amb la col·laboració entre altres de Sanchís i Guarner. En quant al fons bibliogràfic universitari, restringit a les universitats valencianes el percentatge varia del 62% al 61%. Es podria analitzar més a fons, per exemple considerant només obres acadèmiques i no publicacions oficials de la Generalitat.--V.Riullop (parlem-ne) 11:01, 14 gen 2008 (CET)
Si la pàgina de temes controvertits està inacabada, no pot considerar-se mai com a consens, ja que no prové ni d'un sondeig ni del consens de tots els col·laboradors. Crec que aquella pàgina s'hauria de convertir en un procés de presa de decisions. --the Dúnadan 02:18, 15 gen 2008 (CET)
No estic gens d'acord. Els temes enciclopèdics mai s'han de sotmetre a una "presa de decissió" sinò a un debat permanent. Salut. --Joanot Martorell 08:05, 17 gen 2008 (CET)
No em refereixo al procés de presa de decisions de polítiques de la Viquipèdia. Però la decisió d'anomenar un article d'una manera, s'ha de prendre de manera consensuada, i per això s'accepten els sondeigs i si cal, votacions. No podeu dir que el tema ja s'ha discutit i que no cal tornar a debatre'l i enllaçar cap a una pàgina on no s'ha debatut res. Aquella pàgina no pot considerar-se un consens, i si no n'hi ha cap, llavors hem de debatre i prendre una decisió consensuada. Tan bon punt el tema es discuteixi i tan bon punt s'arribi a una conclusió veritablement consensuada, llavors es podrà dir, "aquest tema ja s'ha debatut i ja hem arribat a una solució consensuada en aquesta pàgina" i enllaçar-la. Els temes controvertits s'han de debatre i s'han de prendre decisions de manera consensuada. -the Dúnadan 06:39, 18 gen 2008 (CET)
És que no li veig motiu per a reobrir el debat, i no me'n digues que no hi ha hagut debat perquè si que ho ha hagut. N'és prou de mirar els dos arxius de discussió que tenim a tot dalt d'aquesta pàgina. És que això és un tema del qual mai no s'abastarà un consens satisfactori per a fora de la Viquipèdia, perquè aquest tema és un tema que està actualment polemitzat per motius polítics pel Partit Popular al País Valencià. Així, per tant, el que sí que hi ha, és un consens entre els col·laboradors habituals de la VP, perquè sinò, fixa-t'hi, que ningú dels que manifesten la seua disconformitat són col·laboradors habituals d'ací. Val que poden dir la seua opinió, d'acord; que algunes d'aquestes opinions poden ser igualment valuoses i legítimes, d'acord; però ara per ara, les dades, fonts i referències donen més recolzament a l'ús de PV que no de CV en català, i això és un fet. El tema de l'ús de PV o CV ací a la Viquipèdia ha d'estar aliena al debat polític, a la VP no hi ha res més adient que les referències externes, i no per un debat d'opinions. Sent dir-ho així, però els temes enciclopèdics no es perfilen per democràcia, no, es perfila en base a la discussió de si hi han referències externes que recolcen un punt de vista o altre. I això és el que s'ha fet. Que potser no ho hem arreplegat de forma clara totes aquestes referències. D'acord, doncs això ho estem fent ara, arreplegar-ho clarament. --Joanot Martorell 09:03, 18 gen 2008 (CET)
A veure, que estem passant més temps discutint si hem de discutir que no pas discutint el tema. Jo no invalidaria cap de les opinions dels usuaris amb poques o moltes intervencions, però vaja que no vull entrar en detalls tècnics sobre qui té dret a manifestar la seva inconformitat i a ser escoltat. Mira, jo faig ús de la denominació PV, i em sembla vàlida per a qualsevol article de la VP. Aquí el que discuteixo, i en base a la inconformitat expressada per usuaris habituals i no habituals, és la pertinència del títol de l'article. A més a més cap de les fonts externes és aliena al debat polític ja que cap de les denominacions és "neutral". I les fonts han de ser avaluades, ja que hi ha biaxos inherents (p. ex. la publicació és valenciana o catalana? la publicació es va realitzar abans de la creació de l'existència de la CV? [que és clar que cap de les fonts anteriors a la democràcia fan ús del terme CV], etc.). Vale, recopileu els arguments i poseu-hi les referències, però totes les referències, que hi ha moltes referències per a totes dues denominacions de fonts externes, no només de les que fan ús del terme PV. --the Dúnadan 01:04, 19 gen 2008 (CET)
Acabe de fer una consulta del fons bibliogràfic del REBIUN, a títols que continguen "País Valencià" i publicats entre 1978 i 2008 (època que comprenen des de l'ens preautonòmic del País Valencià -sic- i la Comunitat Valenciana ara). Doncs bé, el resultat són 296 publicacions com a "PV" (d'un total de 391 sense limitació d'anys), i 232 com a "CV" (dels quals 80 són editades per la Generalitat o per alguna diputació, i d'un total de 239). Atenent a estes dades, PV i CV són igual de vigents, però PV és un poc més utlititzat (això si no descomptem les publicacions oficials. I si a això, a sobre, li afegixes el valor de que és tradicional (hi han 95 obres abans de 1978, davant de pràcticament cap de CV) doncs encara més raons. I no, se suposa que el món acadèmic fa servir el terme més adient per al moment. No m'imagine, per exemple, a una publicació acadèmica referint-se a "Euskadi" com a "Bascongades" sinò com a "País Basc", ni a "Galícia" com a "Galiza" sino "Galicia", etc. Si el món acadèmic fa servir "PV", crec que és el criteri més neutral. CV és el que és, un nom oficial, però el nom de referència general en català és sense gaire dubtes PV. --Joanot Martorell 02:58, 19 gen 2008 (CET)
Una consulta del Google Scholar té resultats similars (més publicacions amb PV que no amb CV, tot i que no se'n pot restringir el període). En base a les vostres recerques, per a mi està bé deixar el títol com a PV. Tanmateix, si en el futur, altres usuaris s'hi oposen, i si poden aportar arguments sòlids amb fonts externes, jo no tancaria la possibilitat de reobrir el debat sobre el títol de l'article. --the Dúnadan 21:40, 19 gen 2008 (CET)
Dúnadan, el que vaig dir és que aquesta discussió és tant vella com la Viquipèdia. Sí que s'ha discutit en diferents moments i en diferents llocs. Si vols diguem que s'ha mantingut un consens de facto. L'únic que pretenia amb la pàgina de temes controvertits és recopilar els arguments discutits que es troben molt dispersos. Evidentment es pot reobrir el debat, però comencem per tenir una base sòlida amb tots els elements a la vista.--V.Riullop (parlem-ne) 10:22, 18 gen 2008 (CET)

Copie la parrafada que vaig posar a altre article

Amb aquest article em pasa com amb el de "Generalidad Valenciana" en la wikipedia en castellà, que les dos em semblen irreals. Si cal que hi haja una votació, vote per Generalitat Valenciana que és la que tots tenim costum d'utilitzar.

Per altra banda, no se si algú em farà cas, pero encara que està clarísim que el terme País Valencià és tan vàlid per anomenar el territori encara que no siga oficial (i no seré jo precisament qui renegue del nom que hauria de conservar el meu país), però oficialment, és Comunitat Valenciana. Sé que es un terme inventat sobre la marxa i tal, però així encara és l'oficial. No demostra l'objectivitat que una enciclopedia hauria de demostrar. No estic parlant de no posar aquesta denominació, és evident que en el desenvolupament de l'article s'explicarà tot aixó, però que m'agradaria que a la wikipedia en català també tinguerem trellat i credibilitat posant les coses com son reconegudes oficialment.

Torne a repetir que no tinc res en contra del terme País, tot lo contrari, però pot donar a l'exterior una imatge de partidisme que una enciclopedia no ha de tindre, tots tenim les nostres idees i no podem pretendre obligar a tothom a usar algo que ha sigut escollit pels respresentats d'un poble, ens agrade o no. Si no, estem fent com els que ataquen continuament els articles valencians a la wiki en castellà amb coses com "Játiva" o "Generalidad".

Un salut cordial, espere que siguem civilitzas i gens autoritaris i puguem entendre'ns, com persones adultes que crec que som.

Per favor, per una viquipèdia de nivell, siguem raonables.el comentari anterior sense signar és fet per Cabanyaler (disc.contr.) 05:24, 23 des 2007 (CET)

Nou article

Propose que eixe cree un article sobre el País Valencià i un altre amb el nom de Comunitat autònoma de Valencia o Comunitat Valenciana. Això és el que passa amb Catalunya y Comunitat autònoma de Catalunya.

Xinese-v (discussió) 23:24, 11 gen 2008 (CET)

El cas de Catalunya és diferent, perquè l'article Catalunya inclou la Catalunya Nord i Comunitat autònoma de Catalunya no l'inclou.--Pere prlpz (discussió) 22:14, 17 gen 2008 (CET)

I el Caxte què pasa amb ell? en el cas de que la Comunitata Valenciana es fera independient amb els Països Catalans el Cartxe on estaría, en València o a les Ballears? De totes les maneres crec que acest article no és neutral. Mireu la introducció: el país valencià es ... . Yo crec que deuría ser el títol Comunitat Valenciana. Crec que vosaltres el posaren per aixó de google. Mireu. Huí a 28-02-2008 hi ha 322.000 pàgines de google en català/valencià com a Comunitat Valenciana y 284.000 per a País Valencià. Jo ya el dit i no soc l'únic.

Un salut:Xinese-v (discussió) 15:54, 28 feb 2008 (CET)

Té raó, l'article no és neutral i a més, en google hi ha més pàgines amb CV que amb PV (mireu). I si l'article es de la Comunitat Autónoma de València que decideixen els valencians. En aquesta terra nosaltres (els valencians) anomenem a esta terra com CV y tan sol perque aquesta viquipedia siga cintrolada per nacionalistes no veig just que canvien en nom que quasi tots els valencians usem (tan sol els nacionalistes i relacionats amb ells utilicen PV).

NO CONTAMINEU UN PROJECTE TAN MERAVELLÓS COM ÉS LA VIQUIPÉDIA!!!

Saluts desde la Comunitat Valenciana!!! 81.36.253.64 (discussió) 15:33, 13 març 2008 (CET) VISCA VALÈNCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

==

es molt absurde, si dieu que oficialment s'anomena comunitat valenciana, per qué li poseu de titol al article pais valencia??? es realment absurde posarli a una cosa un nom no oficial, simplement perque sou nacionalistes i este nom queda millor per a les vostres opinions nacionalistesel comentari anterior sense signar és fet per 88.26.166.25 (disc.contr.) 21:56, 17 gen 2008 (CET)


Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana Títol I Article 1

1. El poble valencià, históricament organitzat com a Regne de València, es constituïx en Comunitat Autònoma, dins de la unitat de la nació espanyola, com a expressió de la seua identitat diferenciada com a nacionalitat històrica i en l'exercici del dret d'autogovern que la Constitució Espanyola reconeix a tota nacionalitat, amb la denominació de Comunitat Valenciana.el comentari anterior sense signar és fet per 84.123.119.101 (disc.contr.) 02:00, 15 feb 2008 (CET)

Si vols veure un munt d'articles que tenen noms no oficials posats expressament ho trobaràs per exemple a [2] [3] [4]... la llista veuràs és molt llarga! --Jey (discussió) 14:53, 29 feb 2008 (CET)
El problema en aquest cas no és que hagi o no articles que tenen noms no oficials—tot i que un nom nom oficial s'ha de justificar en base a traducció o tradició—sinó que molts valencians catalanoparlants no el consideren neutral. --the Dúnadan 23:04, 13 març 2008 (CET)