Vés al contingut

Discussió:Paeria de Cervera

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola @Ariadna95, veig que ja fa dies que vas treballant l'article, bona feina! Et deixo uns quants comentaris aquí per a que el puguis anar afilerant:

  • Recorda que el llenguatge ha de ser enciclopèdic. Això vol dir que ha de ser neutral; si la Paeria de Cervera és considerada "una de les realitzacions més originals de l'arquitectura civil del barroc" cal aportar una referència que ho justifiqui o neutralitzar l'expressió. En aquest sentit, hi ha un moment que comentes que hi ha espais "actualment en curs de remodelació": convindria expressar-ho de tal manera que si algú d'aquí dos anys llegeix l'article i es topa amb aquesta frase no pugui pensar que l'ajuntament encara està en obres.
  • Jo reordenaria o reorganitzaria una mica els apartats, anant d'allò general a allò més específic: la capella com un subapartat de l'arquitectura, el retaule com un subapartat de la capella, etc.
  • Suposo que ja ho tens present, però convé afegir més referències que justifiquin la informació que es presenta. Entenc que no hi ha gaires monografies sobre Cervera o sobre la Paeria, però a la biblioteca pública de Cervera tenen força coses, i a l'apartat de fonts i documentació de l'inventari de patrimoni també tens dues referències des d'on començar a estirar.
  • Un cop donis el text per acabat potser t'interessaria utilitzar aquesta eina per fer la revisió final.
  • A l'apartat "història" convindria fer una bona revisió al que s'explica, perquè hi ha passatges que costen d'entendre. Es parla d'una confraria, una cònsols... Convé no donar informació per sabuda, pensa que escrius un text que ha de ser entenedor per la ciutadania no especialista i de pràcticament qualsevol edat.
  • També, a l'apartat "història" o "arquitectura", estaria bé aprofundir en les fases constructives i projectes que es van fer, quines són les seves característiques, potser aportar alguna fotografia més (del retaule, del sector dedicat a presó, o detalls de les mènsules, per exemple)

Espero que et serveixi d'ajuda. Si tens dubtes podem continuar la conversa per aquí o per correu electrònic. Ànims, pot quedar un article ben potent! ESM (disc.) 18:57, 18 gen 2019 (CET)[respon]