Discussió:Plataforma pel Dret de Decidir

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El títol és: Plataforma Pel dret de decidir i en la primera frase ja diu Plataforma pel Dret a Decidir. Com es diu realment? I el tema de les majúscules no es podria tindre una miqueta més clar? Lo Gat Penat 23:05, 25 jul 2006 (UTC)


Tens raó. He arreglat això de la primera frase ja que estava malament i era "de" i no "a". Sobre el tema de les majúscules, doncs ara veig que el títol posa "Plataforma Pel dret de decidir" quan hauria de ser "Plataforma pel dret de decidir" amb només la primera en majúscula. A veure si algú que ho sàpiga fer ho arregla. Jo no ho sé i ara mateix me'n vaig a dormir. Demà o en pocs dies intentaré afegir unes quantes fotos més a l'article. Sóc molt nou en això i no en tinc gaire idea. Feia molt que no entrava i avui he entrat per editar un article del qual tenia informació, ja que en vaig fer un treball i mirant pel portal viquipedista he vist que hi posava que es necessitava algú que sabés alguan cosa sobre aquesta plataforma, així que he editat i he anat posat el que m'ha semblat, sempre de forma objectiva espero. Doncs això, que a veure si algú arregla el títol. Jordi_G 26 jul 2006


Ara veig que també hi ha creada una pàgina amb el títol "Plataforma pel Dret de Decidir" però sense casi informació. Jo crec que el títol correcte seria "Plataforma pel dret de decidir" A veure si algú pot eliminar la que no té casi informació i crear la que jo crec que és correcte, si hi esteu d'acord, és clar. Veig que això és més complicat del que em pensava... XD Jordi_G 26 jul 2006

No ho tinc tan clar, a la seua web s'anomenen Plataforma «Pel dret de decidir»
Doncs sembla que tens raó. A la web s'anomena com tu dius, i així ho he posat a l'article. Ja he arreglat els redireccionaments des d'altres pàgines on les majúscules estaven escrites de forma diferent.

On diu: Sigui com sigui, es va omplir la Gran Via i la Ronda de la Universitat entre la plaça d'Espanya, on començà la manifestació, i la plaça de Catalunya, on acabà, amb què va ser una de les manifestacions més multitudinàries que ha viscut Catalunya en els últims anys.. Jo crec que amb que va ser no és correcte, sinó que hauria de ser en la que va ser. A veure si algú que en sàpiga més que jo ho aclareix. I on diu hi hagué un significatiu 20,76% de vots contraris i un 5,34 % de vots en blanc no sé si significatiu és una opinió personal, perquè realment no van ser els esperats, ja que només amb la suma dels vots dels dos partits que el demanaven ja haurien d'haver-ne aconseguit bastant més. Potser més significatiu va ser el 5% de vots en blanc quan ningú el demanava... Jordi_G 26 jul 2006

Llavors l'article deuria anomenar-se Pel dret de decidir i escomençar l'article amb la frase "La plataforma "Pel dret de decidir"..." o alguna cosa semblant. –Pasqual bústia 12:17, 26 jul 2006 (UTC)
Però jo diria que el nom comlert inclou la paraula plataforma. Ells a tot arreu posen Plataforma "Pel dret a decidir", no només "Pel dret a decidir" sol.
Hola nois. Em "llevo" una mica tard (veig que aquesta discussió és del juliol). Si em permeteu, m'adhereixo al comentari del Jordi_G sobre la significància dels vots i, com que no vau arribar a cap conclusió, tiro pel dret. Ja em perdonareu, però crec que no ens podem eternitzar en discussions. --Tripallokavipasek (discussió) 23:49, 20 nov 2007 (CET)[respon]

Caldria vigilar la parcialitat i el contingut d'aquesta plana:[modifica]

  • sembla extreta d'un balanç de la pròpia plataforma sobretot quan s'escriu:

Quina és la situació actual? Actualment és el moment de fer balanç de la feina feta i quin ha de ser el camí a partir d’ara. És evident que hem aconseguit una gran part dels nostres objectius: acceptació del dret de decidir per un majoria social i política, eixamplament de la base del sobiranisme i generació d’un corrent d’opinió favorable a l’exercici del dret d’autodeterminació sense límits. En aquest sentit hem treballat perquè el concepte d’independència fos transversal i assumit per una majoria social.

Que hem de fer? En aquests moments, la dedicació de bona part dels membres de la Junta de la PDD a l’ANC i el fet que els objectius de la PDD han estat assumits per l’ANC fa que, des de la Junta, ens haguem plantejat de deixar l’entitat “en espera” o en suspensió d’activitats en situació amatent. Només continuarem posant al dia la web i les xarxes socials, donant suport a les campanyes importants pel país i treballarem perquè es constitueíxi una taula d’entitats independentistes. També assumim que la PDD forma part de l’anomenat “pacte per l’autodeterminació” plantejat per l’Agència del Cens Nacional i que preveu una sèrie d’alternatives pel cas que sigui inviable una declaració unilateral d’independència per part dels parlamentaris catalans . També és clar, que la situació actual és molt canviant i que la PDD pot assegurar i oferir, en algun moment de crisi o d’entrebancs que vulguin neutralitzar el moviment independentista i per tant l’ANC, un capítal polític molt sòlid i un nom que val la pena conservar encara que sigui “en espera”.


  • Per altra banda hi ha interpretacions vàlides però partidistes (no neutrals):

On diu: Aquest canvi reponia a dues necessitats: a una imprescindible higiene política després d'un quart de segle convergent i a la consciència ciutadana de la crisi del model polític autonòmic de la transició, la qual cosa explica el posicionament i el salt d'ERC.

Podria dir: Aquest canvi fou possible pel retrocés de CIU i PSC capitalitzat per ERC i en menor mesura ICV.

Una font a consultar 16-N: un vot estrany en unes eleccions agòniques

Proposta d'esborrament[modifica]