Discussió:Polo

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Enciclopèdia, en general, o enciclopèdia del bambú??[modifica]

Trobo que la definició que es fa del polo:

El polo , en dels seus origens, és un joc en el qual varis jugadors per equip, muntats a cavall i colpejant una botxa de fusta de rizoma de bambú amb una canya de bambú amb el seu rizoma, intenten anotar la màxima quantitat possible de gols en l'arc de bambú de l'equip rival.

és més pròpia d'una enciclopèdia del bambú que de la viquipèdia. Ens imaginem que un article sobre futbol comencés dient: "El futbol, en els seus origens, és un joc en el qual varis jugadors per equip colpejant una botxa de vegiga de porc, coberta de cuir de vedella, amb unes botes fetes de cuir de vedella, intenten anotar la màxima quantitat possible de gols en la porta de fusta de boix de l'equip rival".

Ridícul, oi? Doncs això.

I si no em poso encara a arreglar-ho és per què de polo no en sé gaire (gens) i m'ho hauré de mirar una mica, però principalment per què aquest biaix és general en molts articles, que de veritat semblen més part d'una "enciclopèdia de les canyes i el bambú" que de la viquipèdia, i crec que cal prendre alguna acció d'una vegada.

Per cert, i ja posats, d'on surt la suposada etimologia aquesta?

El nom Polo prové de la india.spo-lo on els Britànics hi van fundar el primer club de polo a Silchar en 1859, en el Himalaya.

Tant en el webster com en la GEC es diu que polo prové de l'homònim de l'idioma balti, que vol dir bola. ­--