Discussió:Reliquiari de Kanishka

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Considero que està molt bé, pero hi ha detalls a millorar.[modifica]

M’hauria agradat una foto amb la descripció del fabricant de la peça per visualitzar millor l'escriptura i la seva ubicació. A la part de descripció i anàlisi també crec que falta alguna fotografia des d'angles diferents per tenir una major perspectiva i idea de la peça estudiada.

Hauria estat bé posar una mica de context de l'època de l’emperador Kanishka per entendre en quin context neix la peça.

M’ha agradat que hi hagi molts enllaços en blau perquè no et perds en la lectura i pots consultar qualsevol cosa al mateix moment que llegeixes. La redacció està molt bé, és rica i intel·ligible. Bona estructura. Arohadominguezz (disc.) 13:42, 17 maig 2024 (CEST)[respon]

Benvolgut @Arohadominguezz,
A què espereu per a millorar l'article? Llanceu-vos-hi! La Viquipèdia és de tothom per a tothom.
Salut, -- Apollo | Discussió 17:23, 18 maig 2024 (CEST)[respon]

Aspectes a comentar[modifica]

En general, considero que és un text coherent, redactat d'una manera que fa fàcil l'enteniment, però per fer-la encara més rica, en la part de Descripció i anàlisi es fa referència a l'art de Mathura, considero que hauria estat bé inserir un enllaç blau per explicar com és l'art de Mathura. De la mateixa manera, esmenteu que la peça es troba dins de la tradició de Gandhara, penso que estaria bé explicar com és aquest art i posar alguna imatge representativa, tant de l'art de Mathura com de Gandhara per comparar la peça i tenir-ne una millor idea.

Budista2.0 (disc.) 20:36, 17 maig 2024 (CEST)[respon]

Benvolgut @Budista2.0,
A què espereu per a millorar l'article? Llanceu-vos-hi! La Viquipèdia és de tothom per a tothom.
Salut, -- Apollo | Discussió 17:23, 18 maig 2024 (CEST)[respon]

Comentaris i propostes[modifica]

Considero que aquest article està molt ben desenvolupat, tot i així a continuació us poso alguns comentaris per a millorar la seva comprensió:

- al primer paràgraf quan dieu "No obstant no hi hagi cap data escrita, aquesta ens indica que fou realitzada durant el regnat de Kanishka, però no assenyala una data concreta..." entenc que us referiu a les inscripcions de la peça tot i així, per tal de millorar la comprensió del text podrieu substituir el pronom per "les inscripcions" per poder aclarir a què us referiu, ja que crec que es tracta d'un element força rellevant.

- Considero que seria interessant afegir un enllaç blau sobre David Brainard Spooner, per a poder accedir a més informació al voltant d’aquest arqueòleg.

- Finalment, com a proposta, podria estar bé ampliar l’apartat d’història desenvolupant una mica la informació sobre la descoberta de l’objecte, les excavacions o sobre el factor de que hi ha una còpia d’aquest.

Jufersol (disc.) 14:09, 22 maig 2024 (CEST)[respon]