Discussió:Retaule de Guimerà

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola @LorenaBerñe, he fet una ullada a l'article. Et deixo uns quants comentaris aquí per si el vols arrodonir:

  • Convindria revisar la primera frase de l'article. En principi hauria de respondre a la pregunta "Què és el Retaule de Guimerà?". Ara per ara costa d'entendre.
  • Sobre l'apartat dedicat a l'autor: veuràs que hi he afegit un enllaç que diu "article principal: Ramon de Mur". Com que ja tenim un article específic de Ramon de Mur, aquí el que hi hauria d'anar és una síntesi sobre qui era i la seva obra, o aspectes que es poden remarcar per la relació que puguin tenir amb el retaule de Guimerà.
  • Sobre l'apartat dedicat a la història del retaule: estaria bé que el repàs a la història de la peça anés del passat al present. Si t'hi fixes, ara la informació està desendreçada i costa seguir el fil. Estaria bé aprofundir una mica en la història de la peça, si pot ser: qui la va encarregar, per què al segue XIX va anar a Vic, com van anar les restauracions… A més, al final de l'apartat es parla de la donació d'un "nou" retaule, que no es menciona al llarg de tot el text. És correcte?
  • A la descripció de l'obra estaria bé dir alguna cosa més que les escenes que hi ha a les taules. Què fa que aquest retaule sigui valuós?
  • Sobretot no t'oblidis d'aportar referències de fonts fiables. Només has de posar el cursor allà on vols inserir la referència, clicar al botó "cita" de la barra d'eines i anar seguint les indicacions del menú emergent que et sortirà.
  • Pensa també a afegir enllaços que apuntin a altres articles de la Viquipèdia que poden ser interessants per al lector.
  • Pel que fa al llenguatge, un cop tinguis el text acabat, potser aquesta eina et serveix per fer-hi una repassada final.

Ànims, si et cal ajuda podem seguir la conversa per aquí o per correu electrònic. ESM (disc.) 19:18, 23 gen 2019 (CET)[respon]

Imatges[modifica]

@LorenaBerñe: He carregat a Commons unes fotos de les taules individualment i una foto d'un concert davant el retaule, per si et va bé per posar una imatge més mundana. Per cert, si vols tenir una mostra d'article de retaule de qualitat -gòtics també- mira Retaule del Conestable i Retaule del Sant Esperit i podràs agafar alguna idea que et pugui ajudar. Salut ! amador (disc.) 23:17, 23 gen 2019 (CET)[respon]