Discussió:Son

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

--Mcapdevila (disc.) 13:08, 10 des 2012 (CET)[respon]

son és masculi en aquest cas[modifica]

definicions del diccionari de la gec


[1250; del ll. somnus, íd.]


1 m 1 FISIOL ANIM Estat fisiològic que constitueix un període de descans del cos i de la ment, durant el qual la consciència i la voluntat són suspeses totalment o parcialment i les funcions orgàniques són disminuïdes.


2 f 1 Ganes de dormir. Tenir son. Resistir a la son. Caure de son. Perdre la son. Tinc una son que no m'hi veig. Això em fa passar la son. És una cançó que fa venir son. Rondar-li a algú la son.

Son profund no és la fase REM[modifica]

El que s'anomena son profund no és precisament la fase REM, sinó una de les etapes no-REM.

De fet a la fase de son profund és molt difícil despertar-se, mentre en fase REM és força més fàcil despertar-se. El son profund està destinat a la reparació física, mentre en la fase REM tenim somnis i està destinat a la reparació o neteja de la memòria per exemple.


MODIFICACIÓ DE L'ARTICLE[modifica]

He modificat l'article, l'he fet molt més extens però no domino gens bé l'editor de text. Algun usuari que ho domini el podría arreglar?

--Muskis (disc.) 14:11, 19 feb 2012 (CET)[respon]

Nou article[modifica]

M'hi posat.. i al cap d'una estona m'he adonat que es tracta d'una traducció d'aquí d'en.wiki.. el text no està mal (tot i que es demanen 15 refs..) però donar-li format i fer-lo digerible és una feinada, per tant l'he refet a partir de es.wiki i es pot anar afegint el text a partir d'ací "amb les 85 refs que hi ha a l'original..clar..,-)--Mcapdevila (disc.) 12:34, 10 des 2012 (CET)[respon]