Discussió:Temps verbal

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Valoració dels darrers canvis[modifica]

Bon dia. Algú han desfet les meues modificacions, que consistien sobretot en eliminar *finalitzar que no és català, en corregir *vàres per vares i a millorar notablement el text. Gràcies per valorar-ho.

Poseu una taula amb les conjugacions que farà més facil la vida a l'alumnat que miri viquipèdiael comentari anterior sense signar és fet per 89.7.91.20 (disc.contr.) 19:21, 8 oct 2007 (CEST)[respon]

He afegit algunes taules. Falta acabar-ne de posar unes quantes, i:

RECTIFICO: ja hi ha les conjugacions a l'article Flexió verbal del català--Josepsbd (discussió) 13:30, 25 gen 2009 (CET)[respon]

fusió[modifica]

elimino la petició de fusió, crec que mereix un article propi --barcelona (disc.) 12:24, 21 maig 2010 (CEST)[respon]

Passat perifràstic[modifica]

Això no pot ser correcte:

Passat perifràstic (temps enrere, Pretèrit perfet perifràstic): té el mateix ús que el passat simple, però pertany a un registre més informal o estàndard. Es forma amb el verb auxiliar "anar" en present (amb formes variants com "vàrem" i "vàreu", cultes o arcaiques, per a la 1a i la 2a persones del plural) i l'infinitiu del verb que es tracti (vaig mirar, vam tenir...). És de destacar que les formes vem i veu són col·loquials i es consideren incorrectes en els registres escrits.

Es mencionen les variants cultes "vàrem" i "vàreu", i les col·loquials "vem" i "veu" però no es diu quines son les formes correctes i normals per a la primera i segona persona plural, que son "vam" i "vau". I cal mencionar-les, perquè NO coincideixen amb el present d'anar, que seria "anem" i "aneu". Teo8976 (disc.) 22:05, 16 oct 2013 (CEST)