Duvdevan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula unitat militarDuvdevan
יחידת דובדבן Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Insígnia de les FDI
TipusUnitat militar
Fundaciómaig 1986 Modifica el valor a Wikidata
FundadorEhud Barak Modifica el valor a Wikidata
PaísIsrael Israel
BrancaQuarter General de les Forces de Defensa d'Israel
ArmaForces especials
Part deForces de Defensa d'Israel
EspecialitatAntiterrorisme
Rescat d'ostatges
Guerres i batalles
Primera intifada, segona intifada, Operació Plom Fos i Operació Marge Protector Modifica el valor a Wikidata
Cultura militar
Lemaכי בתחבולות תעשה לך מלחמה Modifica el valor a Wikidata
Condecoracions
Lloc webhttps://www.idf.il/en/minisites/duvdevan-unit/

La unitat militar Duvdevan (en hebreu: יחידת דובדבן) (en català: unitat cirera) és una força d'operacions especials d'elit existent dins de les Forces de Defensa d'Israel, la unitat forma part de la Brigada de Comandos.

La unitat militar Duvdevan es caracteritza per dur a terme operacions militars encobertes en àrees urbanes, durant les quals sovint es disfressen de ciutadans àrabs. També estan entrenats en tasques de contra vigilància. A diferència d'altres unitats de les forces especials, els membres de la unitat poden operar independentment en més d'un indret alhora. La unitat realitza moltes operacions complicades i d'alt risc, entre elles duen a terme els assassinats selectius, els segrestos, i altres operacions secretes en llogarets àrabs, moltes d'aquestes operacions són informació classificada. Juntament amb la unitat militar d'elit Sayeret Matkal, els membres de la unitat Duvdevan són els únics soldats de les Forces de Defensa d'Israel que estan autoritzats a fer servir els seus uniformes sense identificar-se.[1][2]

Referències[modifica]

  1. Steve Macko, The IDF Duvedevan Unit Arxivat 2007-11-25 a Wayback Machine., Emergency Response & Research Institute (August 11, 1997)
  2. Craven, Nick «Squad That Strikes from the Shadows». Daily Mail  – via HighBeam Research (subscripció necessària) , 19-10-2000 [Consulta: 3 d’abril 2018]. Arxivat 1 de juliol 2017 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2017-07-01. [Consulta: 26 gener 2021].