Vés al contingut

EUROCAE

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEUROCAE
Dades
Nom curtEUROCAE Modifica el valor a Wikidata
Tipusorganització sense ànim de lucre
organisme de normalització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1963

Lloc webeurocae.net Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): eurocae1 Modifica el valor a Wikidata

EUROCAE (acrònim anglès d'European Organization for Civil Aviation Equipment), Organització Europea d'equipament per aviació civil, és una organització que s'encarrega de crear estàndards per a l'electrònica en el camp de l'aviació. Fou creada el 1963 a Suïssa i la seva seu és a Malakoff (França). EOROCAE és l'equivalent a Europa de la RTCA dels EUA.[1][2]

EUROCAE té el camp de treball relacionat amb els dispositius elèctrics i electrònics. Estandarditza els requisits pels dispositius d'electrònica tant per avions com pels sistemes terrestres de localització i navegació aèria. Desenvolupa normes i documents. Els membres d'EUROCAE provenen d'autoritats aeronàutiques internacionals, fabricants d'avions, proveïdors, aerolínies i operadors d'aeroports.

Aquestes dues organitzacions, EUROCAE i RTCA, treballen tot sovint plegats (també treballen amb l'organització SAE). Alguns documents, per exemple el DO-160 (ED-14), que tracta sobre les influències de l'entorn (ex. llamps), es desenvolupa de forma conjunta. El document DO-160 serveix com a requisit mínim dins la indústria aeronàutica per a la protecció de l'electrònica davant la influència exterior, inclosa la compatibilidad electromagnética.

Fig.1 Objecte d'estudi : avions i dispositius terrestres relacionats.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Introduction EUROCAE» (en anglès). eurocae. [Consulta: 26 gener 2017].
  2. «European Organisation for Civil Aviation Equipment (EUROCAE) - SKYbrary Aviation Safety» (en anglès). skybrary. [Consulta: 26 gener 2017].