Edifici del carrer de Montcada, 11 (Tortosa)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Edifici del carrer de Montcada, 11
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XVI-XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular, barroc
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTortosa (Baix Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Montcada, 11, barri de Santa Clara. Tortosa (Baix Ebre)
Map
 40° 48′ 46″ N, 0° 31′ 22″ E / 40.812643°N,0.522663°E / 40.812643; 0.522663
IPA
IdentificadorIPAC: 13659

L'edifici del carrer de Montcada, 11 és una obra del municipi de Tortosa (Baix Ebre) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un vell edifici de planta baixa i tres pisos. Presenta tres façanes, la lateral dona a un carreró cobert en el seu inici per un arc rebaixat, i edificat a sobre, i la posterior, amb composició regular de buits, dona al carreró perpendicular a l'anterior. La façana principal, al carrer Montcada, presenta a la planta baixa quatre portals, dos amb arcs rebaixats, que creen quatre eixos verticals que ordenen els balcons superiors, de barrots. La planta noble (segona) té balconada central i els balcons del pis superior són de proporcions més reduïdes. Al parament domina el carreu, amb les façanes arrebossades i pintades de roig. Hi destaca, a l'interior, el cobriment de la caixa de l'escala simulant una volta de creueria, amb relleus estucats (nervis i clau ornada) pintats de groc i blau. Els paraments laterals presenten ulls de bou i sota l'escala de fàbrica hi té ornaments estucats sota les voltes. Les cobertes són de teula.[1]

Història[modifica]

Es tracta segurament d'una antiga casa pairal.[1]

Fou el domicili de l'historiador Enric Bayerri i Bertomeu (1882-1958).[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Edifici del carrer de Montcada, 11». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 23 desembre 2015].