El Comercial Vinícola Español

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesEl Comercial Vinícola Español
SubtítolÓrgano por abonamento, especial para comerciantes en vinos y frutas establecidos en Alemania y Suiza, de caràcter puro comercial Modifica el valor a Wikidata
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici1r gener 1911 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització1r setembre 2012 Modifica el valor a Wikidata

El Comercial Vinícola Español va ser una publicació quinzenal sobre vinicultura editada a Igualada els anys 1911 i 1912.

Descripció i continguts[modifica]

Portava el subtítol Órgano por abonamento, especial para comerciantes en vinos y frutas establecidos en Alemania y Suiza, de caràcter puro comercial. Joan Llucià s'encarregava de la redacció i l'administració, al carrer de Costiol, núm. 9, i s'imprimia als tallers de la Viuda de M. Abadal.[1] El número 1 es va publicar l'1 de gener de 1911 i l'últim, el 41, l'1 de setembre de 1912. Estava imprès a dues columnes, amb un format de 32 x 22 cm.

Era una revista especialitzada en viticultura. Hi havia articles sobre la producció de vins, sistemes d'anàlisi, legislació, preus de mercats i notícies curtes. S'hi van publicar alguns articles en francès i en la secció d'anuncis també n'hi havia en alemany, cosa força insòlita en una publicació igualadina.[2] El director era G. Bertran.

Referències[modifica]

  1. El Comercial Vinícola Español, 6, 16-03-1911.
  2. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 220. 

Localització[modifica]

Enllaços externs[modifica]