Vés al contingut

Els Israelians

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEls Israelians
Dades
Tipuspartit polític Modifica el valor a Wikidata
Alineació políticacentreesquerra Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació29 desembre 2020
FundadorRon Huldai Modifica el valor a Wikidata

Lloc webilis.co.il Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): israeliesparty Modifica el valor a Wikidata

Els Israelians (hebreu: הישראלים‎; transcrit HaYisraelim) és un partit polític d'Israel. Fou fundat el 29 de desembre de 2020 per Ron Huldai, batlle de Tel Aviv en aquell moment i fins llavors membre del Partit Laborista Israelià. Ideològicament el partit se situa en el centre-esquerra.[1][2]

Història[modifica]

El 29 de desembre de 2020, Ron Huldai, batlle de la ciutat de Tel Aviv, va anunciar la creació del partit. Se li uní el ministre de justícia Avi Nissenkorn i el parlamentari Einav Kabla, que abandonaren el partit Blau i Blanc.[1] La creació del partit té lloc després de la convocatòria de les eleccions legislatives d'Israel de 2021 i en el moment en què el fins llavors partit de Huldai, el Partit Laborista Israelià, es trobava a un pas de la desaparició segons les enquestes, després que contradient les seves promeses, s'uní al govern de Binyamín Netanyahu després de les eleccions legislatives d'Israel de 2020.[2] Malgrat que les primeres enquestes li donaven fins a vuit diputats, es van anar desinflant, sobretot després de la revifalla del Partit Laborista amb l'elecció com a líder de Merav Michaeli,[3] fins que les enquestes deien que no sobrepassarien el llindar electoral i finalment, després de converses infructuoses per a presentar-se conjuntament amb el Partit Laborista, el 4 de febrer van decidir no presentar-se.[4]

Líders[modifica]


Líder Inici Final
Ron Huldai 2020 En el càrrec

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Els Israelians
  1. 1,0 1,1 Hoffman, Gil. «Tel Aviv Mayor Ron Huldai announces new party called The Israelis Party» (en anglès americà). The Jerusalem Post, 30-12-2020.
  2. 2,0 2,1 «Veteran Tel Aviv mayor Ron Huldai launches new center-left party, ‘The Israelis’». The Times of Israel, 29-12-2020.
  3. «Merav Michaeli elected new leader of the Labor party» (en anglès). Israel International News, 24-01-2021.
  4. Hoffman, Gil; Siegal, Tobias. «Israel Elections: Huldai announces he is no longer running» (en anglès). The Jerusalem Post, 04-02-2021.