Vés al contingut

Embalatge (operació)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'embalatge és l'operació per la qual s'asseguren les càrregues sobre la paleta mitjançant la utilització de film plàstic. És necessari per a aquells productes que requereixen una protecció més gran contra agents externs com ara els alimentaris o les matèries primeres que intervenen en la seva transformació. El film plàstic exerceix de barrera lateral que redueix l'entrada de pols i altres agents per les escletxes de l'embalatge.

L'operació es realitza desplegant una bobina de film estirable i embolicant-ne la càrrega de baix a dalt. Els procediments mecànics pels quals s'embala la càrrega són variats, la tendència actual és de millorar la velocitat i l'eficàcia dels automatismes. Actualment, els models més avançats són els equips orbitals o d'anell, capaços d'aconseguir velocitats de fins a 150 paletes/hora, prestacions superiors a les dels equipaments de braç rotatiu que es destinen a produccions mitjanes i els de base girable que embalen restant la paleta immòbil.

L'oferta disponible de maquinària d'embalatge és, no obstant això, molt àmplia fins i tot en un mateix fabricant, amb models de preus i prestacions molt diferents.