Energia (1927-1929)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesEnergia
Tipuspublicació periòdica Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Data d'inicisetembre 1927
Data de finalitzaciógener 1929
Dades i xifres
Temaeconomia i cultura
Edició en català
PublicacióIgualada

Energia va ser una publicació sobre economia i cultura editada a Igualada entre els anys 1927 i 1929.

Descripció[modifica]

Portava el subtítol «Revista comercial i de cultura» i a la coberta «Labor omnia vincit».

La redacció i l'administració era al carrer de Carme Verdaguer, núm. 6, i s'imprimia als tallers de Nicolau Poncell. Tenia setze pàgines, a dues columnes, amb un format de 32 x 22 cm. El primer número va sortir el mes de setembre de 1927 i l'últim, el 9, el gener de 1929.[1]

Continguts[modifica]

A l'article de presentació deien «ens proposem donar al Comerç i a la Indústria la preponderància del seu reclam. Res de polèmiques ni discussions ... Ans bé, constituïrem una secció cultural que estimi les lletres i vulgui dignificar-les».[2]

Era una publicació molt ben editada i il·lustrada que anava dirigida als comerciants i industrials igualadins. Com a complement de la part informativa econòmica, hi havia articles sobre història local, biografies i una secció titulada «Àlbum d'honor. Edificis notables».

La dirigia Francesc de P. Girbau Prats i el redactor en cap era Josep Astor Montserrat. Entre els col·laboradors hi havia Justí Vilaró Casulleras, Manuel Mateu, Rafael Serra, Antoni Borràs i Antoni Temprano.

Referències[modifica]

  1. Miret Solé, M. Teresa. La premsa a Igualada (1808?-1982). Barcelona: Generalitat de Catalunya, 1983, p. vol. 1, p. 385. 
  2. «Nostre propòsit». Energia, setembre 1927.

Localització[modifica]

Enllaços externs[modifica]